'

Jan 11
DRENTHE - Het komende jaar wordt in de nieuwsbrief de positieve sportcultuur in verschillende thema’s uitgelicht. Volgende maand staat in het teken van sportplezier en de Nationale complimentendag.
Sportakkoorden
De Hoogeveense en Woldense Sportakkoorden zijn tot stand gekomen in een interactief proces met lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, onderwijs, organistoren van evenementen, het bedrijfsleven en de gemeente. Gezamenlijk is in deze Sportakkoorden vastgelegd welke ambities we willen realiseren ter versterking van het domein sport en bewegen. Daarnaast hebben we ook op diverse thema’s bepaald hoe we sport en bewegen willen inzetten om een bijdrage te leveren in diverse sociaal maatschappelijke opgaven.

Het ontbreken van plezier, prestatiedruk, te weinig speeltijd en geen klik met de trainer/coach zijn de meest genoemde redenen waarom jongeren stoppen met sporten.

Positieve sportcultuur
Sport heeft de potentie om naast het gezin en de school een derde opvoed milieu te zijn voor de jeugd. Door te sporten leren jongeren samenwerken, omgaan met tegenslagen, elkaar respecteren en het beste uit zichzelf halen. Deze opvoedende waarde zal echter alleen plaatsvinden als er sprake is van een positieve sportcultuur en een pedagogisch verantwoord en veilig sportklimaat.

Winst en het behalen van resultaten horen bij de sport, maar de gerichtheid hierop mag nooit ten koste gaan van het plezier dat sporters beleven. Het ontbreken van plezier, prestatiedruk, te weinig speeltijd en geen klik met de trainer/coach zijn de meest genoemde redenen waarom jongeren stoppen met sporten. Sportclubs kunnen planmatig werken aan het verbeteren van hun positieve sportcultuur, maar het investeren in kwalitatief goed kader lijkt minimaal net zo belangrijk.

Heeft u vragen of ideeën voor het team positieve sportcultuur? Mail deze dan naar sport@hoogeveen.nl of sport@dewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA