'

Jan 11
DE WOLDEN - Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop u zelf invloed heeft.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Het variabele deel van de heffing vormt het hart van het diftar-systeem. Hierop heeft u zelf invloed door afval zoveel mogelijk te scheiden. Het variabele gedeelte is namelijk afhankelijk van de aantal keren dat u de restafvalcontainer aan de straat zet. Zo kan het zijn dat twee gezinnen, die in dezelfde straat wonen, een ander bedrag betalen voor de afvalstoffenheffing. Dit doordat het ene gezin haast geen restafval aan de straat zet, en het andere gezin wel. Betere afvalscheiding resulteert dus in een lagere rekening.

Waarom diftar?
Restafval bevat nog veel waardevolle grondstoffen waarmee nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Van plastic afval kunnen bijvoorbeeld autobumpers of fleecetruien gemaakt worden. Bovendien geeft de verbranding van afval veel milieuschade. Dus minder grondstoffen bij het afval betekent ook meer milieuwinst en kostenbesparing. En daar hebben we uw hulp hard bij nodig, want alle kleine beetjes helpen!

Verruiming openingstijden milieustraat
Gelijk met het ingaan van diftar in gemeente De Wolden, worden ook de openingstijden van de milieustraat verruimd.

Vanaf 5 januari 2021 zijn de openingstijden als volgt:
•dinsdag t/m vrijdag van 13.00-16.00 uur
•zaterdag 09.00-15.00 uur

De milieustraat is gevestigd aan de Slagendijk 11 in Zuidwolde. De milieustraat is nog steeds eigendom van de gemeente. Suez is verantwoordelijk voor het ophalen van de mini-containers in gemeente De Wolden.

Wijzigingen op de milieustraat

Grof huishoudelijk afval
Al het grof huishoudelijk afval (GHA) is gratis. GHA is grof afval dat bij een normaal huishouden vrij kan komen en dat niet in de restafvalcontainer hoort. Bijvoorbeeld huisraad, kinderspeelgoed, maar ook klein chemisch afval (KCA), elektrische apparaten en vier autobanden per jaar.

Particulier verbouwingsafval
Particulier verbouwingsafval (PVA) is tegen betaling welkom. Voor PVA worden een aantal tarieven gehanteerd.

Soort afval

Tarieven

Schoon puin tot 0,25 m3 € 10,-
Schoon puin per m3 € 25,- (max 2 m³)
Bouw en sloop afval (BSA) tot 0,25 m3 € 20,-
Bouw en sloop afval per m3 € 50,- (max 2 m³)
Autoband met velg € 5,-
Vervuilde of verstafte band € 5,-
Band groter dan autoband (geen trekker band) € 10,-
Achterband van een trekker € 50,-

Groenafval
Groenafval is nog steeds gratis, maar maximaal 2 m3.
Geen grote stobben (materiaal dat is opgeladen door een kraan of een shovel valt niet onder huishoudelijk grof tuinafval).

Gerelateerd bericht: betalen voor restafval in container

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA