'

Feb 19
KOEKANGE - Nog even en het voorjaar komt er weer aan. Een tijd waarin mensen de tuin in gaan om deze lente klaar te maken. Voor hovenier Roelof Westert uit Koekange betekent het weer de mooiste tijd van het jaar. Samen met zijn werknemer Juri Bos, bedient hij voornamelijk particulieren. Van jonge mensen die minder tijd hebben voor de aanleg of het onderhoud van hun tuin. Tot oudere mensen die het onderhoud uitbesteden omdat het ze zelf te zwaar wordt.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl Links: Juri Bos en rechts: Roelof Westert.
Westert is vakbekwaam hovenier en gepassioneerd in alles wat met de tuin te maken heeft. ’Ik hou van mooie tuinen, waar ook goed in te leven valt en het onderhoud geen dagtaak is’. Dat is meer dan een bak grind en een paar bloembakken. Daarbij komt ook een stukje plantenkennis kijken. ’Als ik een ontwerp maak of een tuin aanleg, neem ik mensen gelijk mee naar de onderhoudssituatie. Wie gaat dat doen, hoeveel tijd is ervoor? Onderhoud moet leuk blijven. Dat kan heel goed door slimme keuzes te maken in bijvoorbeeld de beplanting en bestrating’. Als het om beplanting gaat kiest de hovenier vaak voor planten die langer bloeien, waardoor er hele jaar wat te zien is. ‘Elke tuin is anders, dat is ook de uitdaging’.
Ook voor advies en het leveren van goede bemesting van gazon en border kun je bij Hovenier Roelof terecht, daar ontbreekt het nog weleens aan bij veel tuinen.

Luisteren naar de wensen van de klanten en eerlijk advies geven is voor Westert heel belangrijk. ‘Voor o.a. bestrating en timmerwerk werk ik samen met specialisten. Maar voor de opdrachtgever blijf ik het enige aanspreekpunt. Ik lever mijn diensten zoals ik het zelf thuis ook zou doen. Smaakvol, praktisch en goed verzorgd’.

Carrièreswitch
De passie voor tuinwerk is er altijd geweest. Hoewel de switch van vrachtwagenchauffeur naar hovenier niet de meest logische stap lijkt. ‘Ik werkte als chauffeur in loondienst, had het goed voor elkaar, maar miste de afwisseling en creativiteit ’. Omdat hij over ‘groene vingers’ beschikte was het al snel duidelijk welke kant het op moest gaan. Om hovenier te worden ging hij weer naar school. En dat bleef bij vele dorpsgenoten niet onopgemerkt. Westert: ‘Mensen vroegen mij steeds meer om advies en hulp’. Toen dit na een paar jaar niet meer te combineren was met zijn baan als chauffeur, besloot hij in 2013 volledig voor zichzelf te beginnen. En daar heeft hij tot op heden geen seconde spijt van gehad. ‘Ik kan met recht zeggen dat ik nu eindelijk doe wat ik het allerliefste doe!’’

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA