'

Feb 21
DE WIJK - Andrie ‘An’ van Tiel vierde zondag haar 100e verjaardag in zorgcentrum Dunninghe in De Wijk. Hier genoot ze samen met een select aantal bewoners van koffie met gebak en na afloop een borrel. Medebewoner Jan Tijink verhoogde de sfeer met stemmige muziek vanaf een platenspeler.

Foto's BS-Weblog/dewolden.nl
Omdat een groot feest er niet in zit, hadden de kleinkinderen een mooie muzikale verrassing voor haar geregeld bij de ingang van Dunninghe. Vier blazers van Apollo speelden daar een aantal bekende songs van o.a. Claudia de Breij, Martine Bijl en natuurlijk het Wijker Volkslied.De kwieke Andrie werd geboren in Amsterdam, en verhuisde na de scheiding van haar ouders, samen met haar moeder naar Meppel. Om daar in te trekken bij haar grootouders .Hier ontmoette ze haar echtgenoot Koos met wie ze later twee zoons kreeg. Die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Als echte Meppeler vertrok ze met haar gezin naar IJhorst. Waar ze twintig jaar camping de Vossenburcht runde. ‘Dit hebben we altijd met heel veel plezier gedaan’. Daar werd abrupt een punt achter gezet, nadat haar jongste zoon plotseling kwam te overlijden.

Reizen mocht ze altijd graag doen. Samen met haar man, die ook al overleden is, overwinterde ze elk jaar in Spanje. Toneel spelen was ongetwijfeld haar grote hobby. Zo speelde ze in vele amateurstukken en revues die werden opgevoerd in Schouwburg Ogterop in Meppel. Ook was te zien in de komische film Fanfare, opgenomen in Giethoorn en geregisseerd door Bert Haanstra. Muziek speelt nog steeds een belangrijke rol in haar leven. Zo luistert ze elke dag nog naar RTV Drenthe.

Mevrouw van Tiel woont al bijna vijfentwintig jaar in een aanleunwoning in zorgcentrum Dunninghe, waar ze het ‘prima naar de zin’ heeft. ‘Het is hier altijd prima geregeld’. Dat wil ze nog wel even kwijt. Omdat ze de oudste bewoonster is, kent iedereen haar daar. Het geheim van hoge leeftijd daar is ze resoluut in. ‘Goed eten en drinken en vrolijk door het leven gaan. Dan komt het wel goed’. Burgemeester de Groot feliciteerde de 100 jarige dit keer per telefoon.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA