'

Feb 22
DE WOLDEN - Het college keert het beschikbare bedrag van 5.450 euro voor lokale goede doelen niet uit aan textiel inzamelaar Sympany. De inzamelaar had daar om gevraagd. In het contract is bepaald dat de gemeente 50 euro per ton ingezameld textiel krijgt om te besteden aan lokale goede doelen.


In 2020 ging het om 5.450 euro. Maar in dat jaar heeft de gemeente geen aanvragen ontvangen van goede doelen voor donatie. Daarom vroeg Sympany het geld aan haar over te maken. De textielinzamelaar kan het geld goed gebruiken, omdat ze extra kosten heeft moeten maken voor meer opslagcapaciteit als gevolg van extra aanbod door corona.

Stichting Sympany richt zich op maximaal hergebruik en recycling van textiel door textiel in te zamelen, te sorteren en te verkopen. Het geld dat dat daarmee wordt verdiend, wordt gebruikt om de textielketen circulair te maken. Een goed doel, vindt Sympany. Maar toch voldoet Sympany niet aan de voorwaarden die de gemeente stelt aan donaties aan lokale goede doelen. Het geld gaat nu naar het budget lokale goede doelen voor 2021.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA