'

Mrt 5
MEPPEL – In de week van 8 t/m 14 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees! Heel Nederland wordt voor het vierde jaar op rij opgeroepen om in deze week geen vlees te eten. Reden voor de horeca-opleiding van Drenthe College in Meppel om hier tijdens de praktijklessen aandacht aan te besteden en voor 100% vega te gaan!

De eerstejaars van de opleiding Kok gaan woensdag 10 maart een tweegangenmenu bereiden in de leskeuken van de mbo-instelling. Om de anderhalve meter afstand te waarborgen krijgen 10 studenten de mogelijkheid om hieraan deel te nemen. De overige studenten krijgen de praktijkles op een later moment. Het voorgerecht bestaat uit een vegetarische mosterdsoep en een huzarensalade 2.0. Om de creativiteit aan te wakkeren wordt van de koks in spé gevraagd om zelf een hoofdgerecht te bedenken van de beschikbare producten. “Het hoofdgerecht moet in ieder geval een product bevatten die vlees kan vervangen en een groente- en zetmeelcomponent”, laat docent Harry Loves weten. Hij vervolgt: “Op deze manier worden het voedzame en eiwitrijke gerechten.”

De tweedejaars krijgen ook een vegetarische opdracht voorgeschoteld. Van deze studenten wordt gevraagd om binnen een half uur van de aanwezige groente en vleesvervangers een menu te maken. Zij krijgen vervolgens drie uur de tijd voor de bereiding. De studenten van de opleiding Gastheer/Gasvrouw gaan onder andere een broodje vegetarische hamburger maken en krijgen een les over vleesvervangers en proeven (!) van insecten.

Nationale Week Zonder Vlees
Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van dehippevegetariër.nl. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Zij vinden elke dag vlees eten niet meer van deze tijd. Daarom wordt een flexitarisch eetpatroon gepromoot, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten.

Docent Harry Loves: “Veel restaurants springen in op de vegetarische of flexitarische wensen van klanten. Het is belangrijk dat wij onze horeca-studenten hierop voorbereiden. Zo wordt er een keuzedeel ‘Eetcultuur en wensen’ gegeven, maar vinden wij het ook belangrijk om bijvoorbeeld aan de Nationale Week zonder Vlees aandacht te schenken.

Beste Opleiding van Nederland
De mbo-opleidingen Kok en Zelfstandig Werkend Kok van Drenthe College in Meppel, Assen en Emmen zijn onlangs door de Keuzegids mbo 2021 verkozen tot ‘Beste opleiding van Nederland’ en ‘Topopleiding’! Twee titels waar Drenthe College, die zowel opleidingen voor jongeren als volwassenen verzorgd, enorm trots op is. De Keuzegids vergelijkt jaarlijks de kwaliteit van alle onderwijsinstellingen en honderden opleidingen van mbo’s, hbo’s en universiteiten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA