'

Mrt 13
DE WIJK - Roelof Klomp (91) en Roelof Hulzebos (76) zijn afgelopen vrijdag door v.v. Wacker in het zonnetje gezet. Klomp is ruim 75 jaar lid van de voetbalclub en van de KNVB en tevens het oudste lid. Hulzebos is ruim 60 jaar lid van de blauw-witten. Beide heren werden thuis verrast met een oorkonde en een prachtige bos bloemen voor bewezen diensten.

Wacker voorzitter Frans Zinger brengt bloemen bij Roelof Klomp en Roelof Hulzebos (r)

Roelof Klomp werd op 15 januari 1930 in De Wijk geboren. Vanuit het buurtschap De Stapel verhuisde hij al gauw met de familie naar het Rieversterveld om daar een nieuwe boerderij te betrekken. Destijds was de ‘Rieverst’ ook al aangewezen op De Wijk, hoewel het wel een eigen school had aan de Kerkweg bij de Nederlands Hervormde Kerk. Daar werd op het plein veel gevoetbald. In de oorlogsjaren werd het voetbal op een laag pitje gezet, en was er ook nog geen jeugdvoetbal. Na de oorlog, in juni 1945 werd er een zgn. bevrijdingswedstrijd in De Wijk georganiseerd tegen de Canadese bevrijders. Roelof ging er met zijn kameraad Hippie Toet heen om de wedstrijd bij te wonen.

Eerst koeienvlaaien ruimen
De wedstrijd vond plaats op het veld van de club, waar nu Autobedrijf Jack Burgwal en het Shell Tankstation staat. Dat ging niet zonder slag of stoot. Eerst moesten de koeienvlaaien worden geruimd, en lijnen worden getrokken om te kunnen voetballen. En nadien wassen achter de plaatselijke kroeg. Nu heeft de club een prachtige sport accommodatie met clubgebouw, kleedruimte en zelfs een kunstgrasveld. Klomp: ‘Er is veel veranderd de afgelopen 75 jaar zo kun je wel stellen’.

Roelof Klomp in zijn huis in De Wijk. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA