'

Mei 8
DE WOLDEN - Op dit moment leven we in een rare en onzekere tijd. Er zijn veel gezinnen die het zwaar hebben in deze Lock down. Er moeten veel ballen in de lucht worden gehouden. En bij gezinnen die het al zwaar hadden voordat we te maken kregen met corona, dreigt overbelasting.

Misschien ook wel bij gezinnen bij jullie vereniging. Geef gerust bij deze gezinnen aan dat zij een beroep kunnen doen op Buurtgezinnen. Samen gaan we op zoek naar een fijn en passend steungezin voor langere tijd.

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente de Wolden een beroep doen op Buurtgezinnen. De gemeente is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen.

Hoe werkt het?
Stichting Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding. Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Ouders kunnen weer even op adem komen en kinderen kunnen zich positief blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld doordat ze een rustige huiswerkplek aangeboden krijgen of af en toe een weekend uit logeren gaan. Het is maatwerk. Kan uw gezin wat ondersteuning gebruiken? Laat het weten!

Buurtgezinnen is in de Wolden ook op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring) die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft. Kunt u ondersteuning geven? Laat het weten!

Opvoeden doen we samen
Heidy Bouma is coördinator voor Buurtgezinnen: “Opvoeden is niet gemakkelijk". Als we elkaar daarbij helpen, kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Opvoeden doen we samen!”

Aanmelden
Kan uw gezin wel wat ondersteuning gebruiken of wilt u juist steungezin zijn? Neem dan contact op met de coördinator van Buurtgezinnen, Heidy Bouma. U kunt haar mobiel bereiken via 06 218 60 192 of via e-mail: heidy@buurtgezinnen.nl.
Voor meer informatie kijk op www.buurtgezinnen.nl of check Youtube https://www.youtube.com/watch?v=i2p7cxY0gvQ of de Facebook-pagina ‘Buurtgezinnen in De Wolden en Hoogeveen’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA