'

Jun 9
DRENTHE - Het Drents Museum is sinds 5 juni weer geopend en organiseert deze maand een tweetal lezingen bij de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder, die nog tot en met 5 september 2021 te zien is.
Op zaterdag 19 juni staat graficus en kunstkenner Han van Hagen stil bij onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de schilderkunst. Algemeen directeur Harry Tupan gaat op zaterdag 26 juni dieper in op Helmantels stijl, zijn inspiratiebronnen én de kunstkritiek. Tickets zijn verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/nl/activiteiten.

Han van Hagen op zaterdag 19 juni
In zijn lezing Met HELMANTEL aan tafel, Zeg maar Henk - of kunstvoorstelling zoals hij het zelf liever noemt – laat graficus en kunstkenner Han van Hagen zien hoe onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de loop der eeuwen in de schilderkunst een plaats hebben verworven of juist veracht werden. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 19 juni om 13.00 en 14.30 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Meer informatie: drentsmuseum.nl/activiteiten.

Harry Tupan op zaterdag 26 juni
Algemeen directeur Harry Tupan kent het werk van Henk Helmantel goed. Zijn werk heeft een sterke relatie met de collectie hedendaagse figuratieve kunst van het Drents Museum. Tupan laat je in zijn lezing op zaterdag 26 juni om 13.00 en 14.30 uur in de Statenzaal met andere ogen naar Helmantels schilderijen kijken en vertelt over zijn stijl, zijn inspiratiebronnen én de kunstkritiek.

Tickets voor beide lezingen kosten € 10,- per stuk, exclusief museumentree. Let op! Naast het ticket voor de lezing, is ook een toegangsbewijs nodig voor het Drents Museum op de betreffende dag. Kijk op drentsmuseum.nl/activiteiten voor meer informatie over de activiteiten en het bestellen van tickets.

Verlenging tentoonstelling
Na de succesvolle tentoonstelling in 2004 presenteert het Drents Museum de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder. Met vroeg en recent van de Groningse schilder, dat nog niet eerder tentoongesteld is. De bijzondere combinatie van Helmantels schilderijen met afgebeelde objecten uit zijn persoonlijke collectie, waaronder middeleeuwse houtsculpturen, antiek Chinees aardewerk en Romeins glas, geeft een extra verdieping op zijn kunstenaarschap. Vanwege het coronavirus is de tentoonstelling verlengd tot en met 5 september 2021.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA