'

Jun 9
DE WIJK - Op het schoolplein van IKC de Horst in De Wijk is woensdagmorgen een openbaar watertappunt in gebruik genomen. Het is het tweede gratis watertappunt in De Wolden. De andere staat in Zuidwolde. Kinderen van de school, fietsers en wandelaars kunnen hier voortaan hun bidon met water vullen. In totaal zijn er al bijna vijfentwintig tappunten in Drenthe.

Foto's Benny Spin/Weblog-dewolden.nl
Het initiatief voor het watertappunt is genomen door Schoolplein/buurtpleinteam. Met name Margo Verhagen en Renate Ruigers hebben zich hiervoor ingespannen. Onder toeziend oog van wethouder Hilda Mulder tapten de eerste leerlingen vanmorgen hun bidon vol.Meer tappunten
Het tappunt is mogelijk gemaakt met behulp van Waterleidingmaatschappij Drenthe, Postcode Loterij Buurtfonds, de Gemeente De Wolden en IKC De Horst met leden van team en leerlingen. Leo Hendriks, directeur WMD was persoonlijk aanwezig bij de in gebruik name van het tappunt aan de Postweg. ‘We zijn drie jaar geleden begonnen met het aanleggen van tappunten in Drenthe. Omdat we het belangrijk vinden dat je overal water moet kunnen drinken, het is tenslotte de eerste levensbehoefte. En in de tweede plaats zorgt het voor minder rondslingerende plastic flesjes, dat is ons een doorn in het oog. Dus ook beter voor het milieu. En niet onbelangrijk water uit de kraan, smaakt ook nog eens vele malen beter dan uit een plastic flesje’.Directeur Eline Schuinder van IKC De Horst was ook blij. ‘Het past helemaal in het kader van de vergroening van het schoolplein. Voor fietsers, wandelaars en sporters is dit een mooie aanvulling in het dorp. Daardoor zorgt het ook voor meer sociale controle, en hopelijk minder vandalisme op het schoolplein’.

Cheque
Margo Verhagen sprak namens de ouderraad haar dank uit voor de inzet. Van de Postcode Loterij Buurtfonds kreeg ze een cheque overhandigt van € 4311,00. Dit bedrag wordt ook gebruikt voor de pluktuin op het schoolplein. ‘Ik ben er trots en blij op dat met zijn allen gelukt is. Want we moeten het met elkaar doen’.Drinkwaterkaart
Aan de Dorpsstraat in De Wijk komt binnenkort een bordje te hangen met een verwijzing naar het watertappunt. Op drinkwaterkaart.nl kun je zien waar je gratis water kunt tappen. In Nederland kan dat op meer dan 1800 plekken. Alle leerlingen kregen een bidon.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA