'

Jul 2
VEENINGEN - Oude zandpaden. In het Reestdal zijn ze er nog. Met los zand dat mul en stevig tegelijk is. Een aangewaaide lokale historicus vertelde me onlangs dat deze paden eeuwen oud.


Het waren de eerste wegen die de boerderijen met elkaar verbonden en die uiteindelijk allemaal bij de kerk uitkwamen. En nu ik dat weet, loop ik anders over deze paden. Ik stel me voor dat eeuwen geleden een handelsreiziger even zijn spullen neerzette, op een omgevallen boomstam ging zitten en zich met een frommelige zakdoek het zweet van het gezicht wiste. Of een verliefde jongen die in het schemerlicht wachtte op het meisje van een paar boerderijen verderop. En ze kwam maar niet want ze kon niet ongezien wegkomen. Maar geen nood. Hij probeerde het de volgende avond gewoon weer. Want zo zijn die Drentse jongens ook wel weer.

Wat ben ik blij dat deze paden er nog zijn. En laten we ze voor altijd bewaren en bewandelen. Mooi dat het Drents Landschap daaraan bijdraagt. En ik ben blij dat we mooie koeien kunnen laten grazen in het Reestdal waar ze van het verse gras kunnen eten en een goed leven kunnen hebben.

En we hebben weer een mooie os gevonden die zo’n mooi leven heeft gehad. Dus we organiseren een slachtdag op zaterdag 3 juli. Er kan 08.30 tot 16.00 vlees worden afgehaald. Graag ontvangen wij van te voren uw bestelling. We hopen u weer te zien. Mocht u die dag niet kunnen, geen nood. We zijn andere dagen ook aanwezig. U kunt altijd contact opnemen: 06-38916306 of abdesnoo74@yahoo.com.
Arno, Ana, Lucas, Douwe en Imme de Snoo

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA