'

Jul 3
DE WOLDEN - Het college verlengt de overeenkomst met Attero Zuid BV over de verwerking van huishoudelijk GFT-afval tot en met 31 december 2023. Attero verwerkt de afvalstofstromen op duurzame wijze tegen lage tarieven. Een aanbesteding zou volgens het college zeker hogere verwerkingstarieven opleveren.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
De gemeente mag de looptijd van deze overeenkomst tweemaal eenzijdig verlengen met twee jaar. Dat is in 2019 voor de eerste keer gebeurd. Dus dit keer is de laatste mogelijkheid. Hierna moet de verwerking van GFT-afval opnieuw worden aanbesteed.

De verwerking van huishoudelijk GFT-afval is in 2015 door De Wolden, Tynaarlo, Borger-Odoorn, Assen, Hoogeveen, Coevorden en Emmen gezamenlijk aanbesteed. De gemeenten hebben het recht de looptijd van deze overeenkomst tweemaal eenzijdig te verlengen voor de bepaalde tijd van twee jaar. Daar dit in 2019 al eens heeft plaatsgevonden is dit de laatste mogelijkheid tot verlenging en moet na deze periode opnieuw worden aanbesteed. De huidige verlenging eindigt op 31 december 2021en gemeenten dienen voor 1 juli 2021 aan te geven of ze de overeenkomst nogmaals willen verlengen. De contractmanagers van de werkgroep MarkeRein hebben met oog daarop een marktonderzoek uitgevoerd en komen tot de conclusie dat verlenging van de overeenkomst het meest gunstig is voor de gemeenten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA