'

Jul 4
DE WOLDEN - Wat hebben we ernaar verlangd: een punt zetten achter de coronacrisis. Eerder en uitgebreider dan verwacht zetten we deze week stap 4 in het openingsplan van de Rijksoverheid. We laten corona nog niet helemaal achter ons, maar Nederland gaat weer open.

archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl
Na de periode van beperkingen, zijn we toe aan verbinden en vieren. De 1,5 meter regel en het handen wassen blijft, maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend.

Vieren
Als we één ding geleerd hebben van de hele coronacrisis, is het wel dat we elkaar nodig hebben om zinvol te kunnen leven. Gelukkig kunnen nu huwelijken weer samen gevierd worden met familie en vrienden. We zingen met z’n allen voor de jarige of in een koor en voelen we ons verbonden met de buren tijdens het EK. De sportverenigingen krijgen weer de kans om te groeien. Een gezonde leefstijl en sociaal netwerk is voor iedereen goed. In De Wolden kun je kiezen, van biljarten en bridge tot voetbal en vechtsport.

Vasthouden aan wat van waarde bleek
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen door corona anders zijn gaan denken over de samenleving en hun eigen leven: wat is echt belangrijk en van waarde? Men is overigens wel bang dat dit snel weer wegebt als ‘alles weer mag’: dat dan de goede voornemens, nieuwe positieve gewoontes en bewustwording weer snel verdampen. Net als in de crisis zullen we dat ook samen moeten doen: vasthouden aan wat in de crisis van waarde bleek; het belang van rust, privéleven en familie en vrienden, naast presteren en werken. De natuur, gezondheid en solidariteit.

Samen
Met die solidariteit hebben we corona er uiteindelijk toch samen onder gekregen. Doordat de meeste mensen een prik halen. Niet alleen om zelf immuun te worden voor het virus, maar vooral ook in het belang van ons allemaal. Daardoor konden vanaf 26 juni alle deuren open. De regulieren openingstijden gelden weer gewoon voor winkels en horeca. Geen regels meer voor het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen, waarmee je in het restaurant of park mag zijn. Daar waar 1,5 meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, geldt het mondkapje. Elders verdwijnt het mondkapje. Werknemers die thuiswerken mogen, in overleg met hun werkgever, maximaal de helft van de werktijd ook op kantoor werken.

Zomer
De zomer staat voor de deur. Al weken kijken de gemeentelijke evenementen coördinatoren samen met organisatoren van evenementen, dorpsfeesten en zomermarkten hoe een evenementenvergunning past binnen de regels van de Rijksoverheid. Het vraagt om maatwerk, creativiteit en goede samenwerking. Helaas moest C.H. De Wolden concluderen dat het ook dit jaar niet mogelijk is om het jaarlijkse internationale concours hippique te organiseren.

Blijft u in De Wolden deze zomer? Of gaat u op vakantie in eigen land of buitenland? In de CoronaCheck-app kunt u uw vaccinatiebewijs aanmaken. Deze geldt als toegangs- en reisbewijs. We ons verheugen op een ‘normale’ zomer.

Janny Vlietstra, waarnemend burgemeester gemeente De Wolden

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA