'

Jul 16
RUINERWOLD - De Eikenprocessierups tiert welig aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold. De eikenprocessierups werd sinds het begin van de jaren 1990 steeds algemener in België en Nederland. Het aantal meldingen van overlast nam in de loop der jaren sterk toe en betrof een steeds groter gebied; het dier vestigde zich steeds noordelijker.Foto's: L. van Elp
In de zomer van 2019 verdriedubbelde het aantal meldingen ten opzichte van voorgaande jaren. Ook de Spinselmot maakt overal nesten in bomen en struiken. Spinselmotten worden vaak verward met eikenprocessierupsen. Aan het begin van de zomer komen de eerste rupsen uit en ze hebben honger! Veel rupsen vreten niet alleen aan het blad van de planten, ze beschermen zich ook door zich in te spinnen in een net van ragfijn spinsel. Hierbinnen kunnen ze ongestoord vreten, geen vogel kan er zo bij om ze te pakken.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA