'

Jul 21
MEPPEL/KOEKANGE - Voor het echtpaar Guichelaar-Ronner was het woensdag 21 juli een heugelijke dag. Want ze traden 60 jaar geleden in het huwelijk. Jan Guichelaar (83) komt uit Koekange, maar werd geboren in De Wijk en Albertje beter bekend als Appie (83) is afkomstig uit Rogat. En dat was ook de plek waar de twee geliefden elkaar voor het eerst ontmoetten, in de winter van 1954 op het ijs van de Hoogeveense Vaart.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Albertje was er met haar vriendinnen te schaatsen, en Jan kwam na afloop van de avondschool ook nog checken of er vrouwelijk schoon aanwezig was. ‘En daar zag ik haar, ze had een witte muts op. Dat leek mij wel wat’. Voor Jan was het liefde op het eerste gezicht. Bij Appie moest het nog even landen. ‘Ik heb hem ook nog een keer weggestuurd, zodat ie wat bedenktijd had’ lacht ze.

Aannemer
Jan was tijdens zijn werkzame leven eigenaar en aannemer van bouwbedrijf Guichelaar in Koekange. Het eerste huis aan de Kerklaan wat het jonge stel na hun trouwen betrok werd nog gezet door zijn vader. Albertje werkte acht jaar bij een dierenarts in Ruinerwold. ‘Daar was ik de spin in het web zeg maar!’. Samen kregen ze twee kinderen. En inmiddels zijn er ook vier achterkleinkinderen en een achterkleinkind. Samen maakten ze mooie reizen naar Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Ook aan de vel bootcruises bewaren ze goede herinneringen. Jan mag nog graag klaverjassen, en was twintig jaar vrijwilliger bij de brandweer. Ook voor de lagere school in Koekange vervulde hij diverse bestuurstaken. De grote passie van Albertje was toneelspelen. Ze was dertig jaar lid van toneelvereniging Bilderdijk in Berghuizen.

Geven en nemen
Het echtpaar woont helaas niet meer samen. Want Albertje woont sinds drie jaar in woonzorgcentrum het Irenehuis in Meppel, en Jan in het Hof van Koekange. Maar hij komt bijna elke dag nog op bezoek bij haar. Het geheim van een 60 jarig huwelijk daar zijn ze het beiden wel over eens. ‘Het leven is geven en nemen. En soms ben je het niet met elkaar eens, maar dan heb je ook iets om het goed te maken!’. De Diamanten bruiloft werd gevierd met een etentje in kleine familiekring’. Locoburgemeester Egbert van Dijk kwam namens de gemeente De Wolden persoonlijk de felicitaties overbrengen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA