'

Sep 30
DE WOLDEN - Het college vraagt de gemeenteraad om de extra door het Rijk beschikbaar gestelde middelen Jeugdhulp deels in te zetten voor onder andere het oplossen van forse knelpunten, ontstaan mede als gevolg van Corona.

De druk op de crisiszorg en de specialistische GGZ is toegenomen. Hierdoor is de reguliere zorg in de verdringing gekomen. Verder is er extra geld nodig voor zaken die met Jeugdhulp samenhangen, zoals een lokale ontwikkelagenda om de kosten van de Jeugdhulp duurzaam terug te dringen en het nieuwe woonplaatsbeginsel, dat 2022 van kracht wordt.

Het Rijk heeft extra geld beschikbaar gesteld voor 2021 en 2022. In 2022 ontvangt De Wolden eenmalig 1,3 miljoen euro extra om de tekorten binnen de jeugdhulp duurzaam terug te dringen. Voor de jaren daarna is het nog onzeker of, en zo ja, welke aanvullende budgetten Jeugdhulp De Wolden ontvangt.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA