'

Okt 6
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde: avontuur in Zuid Amerika. Verslag van een lange reis door het hele continent. Dinsdag 19 oktober 2021 om 20.00 uur in de Boerhoorn. Toegang vrij.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl
In 2018 zijn Roelinda Alkema en Reinier Havinga een half jaar op reis geweest in Zuid Amerika. Als leidraad voor deze ontdekkingsreis hebben zij de Andes genomen. Deze bergketen strekt zich van het noorden van Colombia tot het zuiden van Patagonië.

Zij wilden proberen dit zoveel mogelijk te doen zoals ze vroeger als studenten reisden; backpackend, met de rugzak in het openbaar vervoer. Het zuidelijke deel reisden zij in een kampeerbusje. Zo trokken zij door Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Van het noordelijkste puntje: Punto Galinas in de Colombiaanse woestijn, tot het zuidelijkste puntje: het ook voor de Nederlandse historie bekende Kaap Hoorn.

Het werd een zeer boeiende belevenis langs vele diverse landen en culturen en landschappen. Het bijzondere van het reizen langs de Andes is de enorme afwisseling van klimaatzones. Van oceaan tot woestijngebieden in het westen, hooggebergte centraal, tropisch regenwoud in het oosten en pool-invloeden in het zuiden. Het leverde heel veel foto's en verhalen op voor een boeiende trektocht langs de Andes! Zij nemen de bezoekers graag een stukje mee op hun grote reisavontuur! Hun verhaal wordt verteld en vertoond in de Boerhoorn dinsdag 19 oktober 2021 om 20.00 uur. De toegang is vrij. Buurtcentrum de Boerhoorn controleert de toegang via de Corona Check App.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA