'

Okt 9
DE WIJK - Dit voorjaar is er naast de pannakooi bij IKC De Horst in De Wijk een echte pluktuin aangelegd. In deze tuin staan veelal eetbare planten, struiken en fruitgewassen.


De tuin is aangelegd door kinderen en het pleinteam van De Horst. Zij kregen hulp van Landschapsbeheer Drenthe, het Buurtfonds van de Postcode Loterij én er werd een bank gedoneerd door Omega Waterontharders. Een groot insectenhotel zal nog worden geplaatst, want als je fruit wil heb je ook insecten (bestuivers!) nodig.

Aflopen seizoen, en nu nóg, is er al goed geplukt en gesnoept uit de tuin: aardbeien, blauwe & rode bessen en frambozen. Er zaten dit eerste jaar zelfs al kweeperen in de hoogstam fruitbomen! De tuin is overigens niet alleen voor kinderen van De Horst; het is een buurt-plein en dus ook een buurt-tuin, voor iedereen.

Om de pluktuin een passende naam te geven is er voor de zomervakantie op school een prijsvraag gehouden. Uit de vele inzendingen is een winnaar gekozen. Zij mocht zelf de nieuwe naam van de tuin onthullen ten overstaan van alle andere leerlingen & leerkrachten: Gwen Timmerman (groep 5) bedacht de naam ‘Plukgeluk’ omdat je ‘blij wordt als je zelf lekkers mag plukken’. Ze ontving als prijs een kinderboek over tuinieren. De poort en het prachtige naambord werden gemaakt door Tom’s Woodwork uit De Wijk. Het is een echte aanwinst voor het Schoolplein-Buurtplein.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA