'

Okt 12
REGIO – In de leskeuken van Drenthe College Meppel werd maandag 11 oktober tussen zeven studenten van Drenthe College Assen, Emmen en Meppel gestreden om een ticket voor de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes; de vakwedstrijden voor mbo. Jan Kloosterman, derdejaarsstudent Zelfstandig Werkend Kok in Emmen, ging er met de winst vandoor.


Uit handen van regiodirecteur Silvester Koehoorn nam de 18-jarige Jan, woonachtig in De Kiel, een beker, bloemen en certificaat in ontvangst. Hij glundert na de woorden van de vakjury. Docent Wim Geerling: “De gerechten waren echt ontzettend lekker. Jij hebt de lat heel hoog gelegd, onze complimenten. Docent Bert Staal vervolgt: “Het zal ons niks verbazen als jij het ver bij de Skills gaat schoppen. Heel veel succes!” Bert doelt op de kwalificatiewedstrijd, die van 1 t/m 3 december bij ROC Midden Nederland gehouden gaat worden. Jan neemt het dan op tegen 25 koks in spé uit het hele land.

Shared lunch
De studenten kregen de opdrachten een ‘shared’ lunch te bereiden. Deze lunch voor twee personen moest bestaan uit drie seizoensgerechten. Jan: “Ik heb gepofte flespompoen gemaakt, met een crème van citroen, geroosterde walnoot en een vinaigrette van ras el hanout; een gebrande en gevulde portabella met een creme van zoete aardappel, tijm en beukzwammetjes. Verder nog eendenborst van soja, krokant gebakken schorseneer, oesterzwammetjes en een jus van knoflook.”

Zijn geheim
Met een zeldzame score van 92% liet hij de nummer 2, Stan Meijer van Drenthe College Meppel, achter zich. Zijn geheim? “Ter voorbereiding heb ik mij verdiept in seizoensgroenten en de gevulde portabella is een variant op een gerecht dat bij mijn leerbedrijf, De Drommedaar in Emmen, op de kaart stond. Ook was ik niet echt zenuwachtig, maar ik wilde wel graag bij de eerste drie eindigen.”

NK Skills Heroes
Maar liefst 28 studenten van Drenthe College gaan in diverse vakrichtingen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Deze wedstrijden worden op verschillende niveaus, leerjaren en op diverse mbo-scholen in het land gehouden. Acht deelnemers aan een wedstrijd gaan door naar het Nederlands Kampioenschap Skills. De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma ‘daag jezelf uit’ van Drenthe College. Hiermee stimuleert Drenthe College haar studenten om aan de vakwedstrijden deel te nemen en het beste uit zichzelf te halen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA