'

Okt 13
Geschiedenis Drentse bedrijvigheid nu makkelijker te vinden

DRENTHE - Welke bedrijven waren er in mijn woonplaats gevestigd? En wanneer is mijn opa begonnen met zijn winkel? Die vragen zijn eenvoudig te beantwoorden als je de oude handelsdossiers van de Kamer van Koophandel bekijkt.
Het Drents Archief heeft deze week een lijst online gezet van de Drentse bedrijven die in de periode 1922-1980 stonden geregistreerd. Het gaat om bedrijven die inmiddels zijn opgeheven of van bedrijfsvorm zijn veranderd.

Handel in goud- en zilverwerk
“Het is natuurlijk ontzettend leuk om te ontdekken wat er vroeger allemaal gebeurde in je dorp of dat je ontdekt dat je voorouders een eigen zaak hadden”, vertelt Ferry Sieders van het Drents Archief. “Door alleen al te zoeken op mijn achternaam ontdekte ik dat er in de familie een caféhoudster was, maar dat er ook werd gehandeld in goud en zilverwerken”.

Handelsdossiers bekijken in het Drents Archief
De index met de bedrijfsnamen is te vinden op de website van het Drents Archief in het overzicht van archiefstukken van de Kamers van Koophandel, onderdeel Handelsregister. De dossiers zelf zijn niet gedigitaliseerd. Bezoekers kunnen via de website van het Drents Archief een afspraak maken om een origineel handelsdossier in het Drents Archief te bekijken.

Maand van de Geschiedenis
De index is online gezet in het kader van de Maand van de Geschiedenis, rondom het thema Aan het werk. De hele maand vinden er activiteiten plaats zoals lezingen, wandelingen, podcasts en films. Een overzicht van de activiteiten staat op www.drentsarchief.nl/festival

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA