'

Nov 25
DRENTHE - Wie volgt Daniël Lohues op als winnaar van de Culturele Prijs van Drenthe? De Provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten. Deze oeuvreprijs is een waardering voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines. Kandidaten aanmelden kan tot 10 januari 2022 via de website cultuurprijzen.drenthe.nl(verwijst naar een andere website)
Wie maakt er kans op deze prijs?
Personen, groepen of instellingen die zich onderscheiden in één of meerdere van de volgende disciplines komen in aanmerking voor de Drentse Cultuurprijs: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie en film, vormgeving en design, theater en letteren. De winnaar van de prijs laat zich enerzijds inspireren door Drenthe, anderzijds verrijkt deze in belangrijke mate het culturele landschap van Drenthe. Prijswinnaars uit vorige jaren zijn de zanger Daniël Lohues, fotograaf Harry Cock, architect Cor Kalfsbeek en schrijver Gerard Stout.

Prijsuitreiking
De feestelijke prijsuitreiking is op maandag 11 april 2022. Dan zal ook Daniël Lohues, winnaar van de Culturele Prijs, gehuldigd worden. Deze uitreiking was door Coronamaatregelen uitgesteld.

Het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Drenthe kent sinds 1995 tweejaarlijks de Culturele Prijs van Drenthe toe. De leden worden hierin geadviseerd door de Adviescommissie Culturele Prijs van Drenthe. De Culturele Prijs van Drenthe bestaat uit een bedrag van € 10.000,- en een bronzen legpenning.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA