'

Sep 2
RUINERWOLD - Zaterdag 3 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is het alweer de laatste boerendrokte van dit jaar. Deze dag spelen de emoties hoog op bij de familie Karsten. Totaal onverwacht is schoondochter Sophie niet van één baby bevallen maar van twee.

Foto: Petra Hessels
En dat wordt even schakelen voor de familie. En als een nicht van de familie (zonder medeweten van vrouw Karsten) ongevraagd de verzorging van de kleintjes op een eigenzinnige manier overneemt laat de uitkomst zich al raden!.

En niet te vergeten al het kraambezoek met al hun (goedbedoelde) tips en cadeaus! Vrouw Karsten heeft er de handen vol aan, schoondochter Sophie vindt het allemaal prima zo in het kraambed. De oogst is binnen, dus hard werken voor de knechten die moeten dorsen met de vlegel. Met paard en wagen wordt alles aan- en afgevoerd. De hoofdknecht heeft het regelmatig in het garen met een knecht, zelfs zo erg dat boer Karsten in moet grijpen. Natuurlijk gaan ook alle “gewone ”werkzaamheden door zoals wassen, strijken, wecken etc. En komt de slager langs.
Er valt dus weer genoeg te beleven en te zien hoe het eraan toe ging op deze boerderij een eeuw geleden!

Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokte Larijweg 21, Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA