'

Sep 5
REGIO - Heb je een zwembad? Of wil je binnenkort een zwembad in je tuin plaatsen? En ben je benieuwd of dat in combinatie met kunstgras kan? Dan heb je de juiste blog gevonden! Hier lees je alles over een zwembad in combinatie met kunstgras. Een zwembad gaat prima samen met kunstgras, maar met chloor is het wel verstandig om even op te letten.

De invloed van een zwembad op de kwaliteit van het kunstgras
Een zwembad plaatsen op kunstgras kan heel goed. Kunstgras kan namelijk heel veel hebben en het gewicht van het zwembad verandert niets aan de kwaliteit van het gras. Of het nu gaat om een zwembad die vast staat of een zwembad dat je in de winter weer opbergt, de combinatie met kunstgras is geen enkel probleem. Bij echt gras zie je vaak gele en dode plekken ontstaan wanneer een zwembad de hele zomer op het gras heeft gestaan. Bij kunstgras is dat niet het geval. Gele plekken zullen niet voorkomen en na het weghalen van het zwembad is je kunstgras zo goed als nieuw wanneer je deze even borstelt. Twijfel dus niet en plaats gerust een zwembad op je grasveld van kunstgras. Wel zo prettig tijdens deze warme zomermaanden!

Kunstgras en chloor
Ondanks dat het plaatsen van een zwembad geen probleem is, is het wel verstandig om op te passen met chloor. Sommige zwembaden moet je vullen met chloorwater om deze schoon te houden. Kunstgras en chloor gaan in principe goed samen wanneer de chloor verdund is met water. Puur chloor, bijvoorbeeld bij het vullen van het zwembad, kan wel van invloed zijn op kunstgras. Er kan een klein kleurverschil optreden en de kwaliteit wordt iets minder. Heb je al chloor in het water zitten? Dan is dat voldoende verdund met water en zal er geen kleurverschil optreden. Spetteren in het zwembad kan dus gerust zonder dat je bang hoeft te zijn voor vlekken in je grasmat.

Wil je dus een zwembad plaatsen op je grasmat van kunstgras? Dan is dat geen enkel probleem. Je grasmat kan heel veel hebben en na het weghalen kan je de grasmat borstelen om te zorgen dat de vezels weer omhoog gaan staan. Pas alleen een klein beetje op wanneer het zwembad gaat vullen met pure chloor. Kunstgras en chloor gaan goed samen, maar zorg er dan wel voor dat het chloor is verdund met water. Puur chloor kan namelijk wel van invloed zijn op je grasmat en dat wil je natuurlijk voorkomen. Spetteren in het water kan dus prima. Twijfel dus niet langer en spetter er rustig op los zonder bang te zijn voor je grasmat.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA