'

Sep 14
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 1 oktober organiseert Natuurvereniging Zuidwolde de jaarlijkse paddenstoelenexcursie. We gaan op zoek naar paddenstoelen in de omgeving van het Faliebergbos.

Het is iedere keer weer verrassend en een feest wat er weer gevonden wordt. Iedereen mag mee zoeken; jong en oud en de deelname is gratis.

We verzamelen om 9.30 uur bij de parkeerplaats van Tonckenhuys (Meppelerweg 22, Zuidwolde) en Bernhard de Vries gaat als ervaren gids op pad met de volwassenen en Joop Verburg neemt de kinderen en hun begeleiders mee. Bij eerdere excursies zijn vaak wel 70 tot 80 soorten gevonden, want de diversiteit is groot. Er wordt uitleg gegeven over de betekenis van paddenstoelen en de enorme variatie. Extra aandacht is er voor de vliegenzwam, de paddenstoel van het jaar 2022. Omstreeks 12.00 uur zijn we terug.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA