'

Jan 22
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdag stond het vlaggenschip van KIOS tegenover Juventa uit Hardenberg. De Spekbraanders staan 2de in de competitie met 6 punten uit vijf wedstrijden. Juventa staat laatste met 2 punten uit zes wedstrijden. Maar de verschillen zijn klein, waar KIOS de wedstrijden net wint. Verliest Juventa haar wedstrijden en vorige week werd er knap gelijk gespeelt tegen ZKC’19. Dus het zal alles behalve een makkelijke middag worden voor KIOS.
KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Ineke Slomp, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdediging: Moniek Huiskes, Marlissa Noord, Danni Dingsté, Jurgen Lucas. De wedstrijd begon rommelige en beide ploegen moesten warm draaien. Hierdoor ontstonden onnodige fouten en waren de ploegen gelijk aan elkaar. 1-1,2-2. Hierna kon KIOS het eerste gat naar 2 doelpunten slaan door doelpunten van Ineke en Lisanne. 4-2. Maar qua spel deden de gasten niet onder aan KIOS. Al snel repareerde zij de schade 6-4, 6-6. KIOS speelde aanvallend goed en kwam tot goede kansen. Maar verdedigend was het een ander verhaal. Gaven te weinig druk op de tegenstander en lieten deze vrij aanleggen. Hierdoor liet de Ensing equipe de gasten dichtbij blijven. De stand schommelde steeds tussen 2 en 1 verschil in het voordeel van KIOS. 10-8, 12-10. Dit beeld bleef het zelfde tot aan de rust. Ruststand 14-13.

Coach Adri Kok was alles behalve tevreden. Vooral op de manier waarop KIOS de goals tegen kreeg, veel te makkelijk kregen de gasten de kans om te scoren. Dit moest de 2de helft veel beter. Er moest meer druk gegeven worden op de tegenstander.
Juventa begon sterk aan de tweede helft en scoorde snel 2 maal. 14-15. Hierna deden Martijn en Jurgen weer wat terug 16-15. Al snel verdedigde KIOS beter, maar nu kwamen de doelpunten minder makkelijk. Hierdoor bleven de ploegen in balans. 17-17. Hierna werd KIOS steeds meer de bovenliggende partij. Kreeg steeds meer grip op de tegenstander. 19-17,19-18. Halverwege de 2de helft scoorde KIOS 4 maal op rij en was het gat 5 doelpunten. 23-18 met nog 5 minuten te spelen. Dit mocht KIOS niet meer uithanden geven. Op dit moment was Rogier Nijdam in het veld gekomen voor Danni Dingsté en was Danni terug in het veld gebracht op de plek van Patrick. Gwen van de Belt verving de geblesseerde Ineke. KIOS probeerde wedstrijd vakkundig uit te spelen, maar dit ging niet altijd goed. Soms werd er veel te snel geschoten. Hierdoor kwam Juventa nog gevaarlijk dichtbij 23-21. Gelukkig voor KIOS was er geen speeltijd meer en was dit dan ook de eindstand.

Zeer belangrijke punten voor KIOS i.v.m. lijfsbehoud. Vooral omdat in deze poule bijna elke ploeg van elkaar kan winnen en de verschillen op de ranglijst erg klein zijn. Volgende week staat de topper op het programma, dan moet KIOS aantreden tegen de koploper NKC’51 uit Nijverdal. Zij staan 3 punten los van KIOS, dus als we de competitie nog spannend willen houden zal KIOS daar moeten winnen.
En als vast een reminder voor 4 februari, dan staat de derby van de Wolden op het programma om 18:20 in sporthal de Buddingehof!
Doelpuntenmakers: Lisanne 6 maal, Moniek 4 maal, Jurgen en Danni 3 maal, Martijn 2 maal, Rogier, Marlissa, Patrick, Ineke en Gwen 1 maal,

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA