'

Feb 5
DRENTHE - BOKD organiseert op 14 februari 2023 een lijsttrekkersdebat met als rode draad ‘Liefde voor onze Drentse Dorpen’. De liefde voor dorpen is groot en dit begint bij hierover samen het gesprek aan te gaan.
Met als onderwerp: hoe deze prachtige dorpen in de toekomst leefbaar te houden?
Op de dag van de liefde is het aan de lijsttrekkers om met elkaar en het publiek, het gesprek aan te gaan. Hoe zit het met de warme gevoelens van de provinciale politiek richting de Drentse dorpen? Durven de politieke partijen het aan om hun ja-woord te geven aan de Drentse Dorpen?

De onderwerpen in het debat zullen dus een knipoog naar de liefde hebben. Marjolein Lauret is op deze avond de debatleider. Tijdens het eerste debat ‘Liefde voor elkaar’ worden alle lijsttrekkers uitgenodigd deel te nemen. Het thema van dit eerste debat gaat over: ‘de Sociale Agenda van de provincie Drenthe’. Zou deze agenda structureel onderdeel moeten zijn van het beleid van de provincie Drenthe? En waarom wel of waarom niet?

Bij het tweede debat zal ook het publiek en aanwezige vertegenwoordigers van dorpsinitiatieven en/of dorpshuizen worden betrokken. In dit debat zal er aandacht gaan naar een tweetal thema’s Als eerste zal het gaan over ‘(Be)houden van onze voorzieningen’. Want hoe zorgen we ervoor dat dorpshuizen, bibliotheken en andere belangrijke voorzieningen behouden blijven? Hebben we ‘hart’ of zijn we ‘hard’ voor onze voorzieningen? Daarnaast gaan onder het mom van ‘Prille liefdes’ in gesprek over hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij de toekomst van hun dorp.

Het belooft een prachtige avond te worden, waarin de inhoud uiteraard centraal staat met vurige gesprekken, maar er ook aandacht is voor het verbindende aspect: de avond wordt muzikaal omlijst door The Serenade Sisters. Dit kwartet zal de debatten aan het begin scherp zetten door hun passende passievolle liedjes.

Iedereen die de Drentse dorpen een warm hart toedraagt, kan zich aanmelden als bezoeker op 14 februari. Je hoeft dus geen lid te zijn van de BOKD. Het debat vindt plaats in dorpshuis ’t Haoler Hoes in Hooghalen en vanaf 19:30 is de zaal open. Aanmelden kan op de website van de BOKD, www.bokd.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA