'

Feb 17
DRENTHE - Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Monumentenwacht is gestart met inspecteren, adviseren en herstellen van ons Nederlands erfgoed. Ter ere van dit jubileum organiseert Monumentenwacht een spectaculaire persaftrap in alle 12 provinciën.
Op donderdag 23 februari, om klokslag 10 uur ‘s ochtends, onthullen de monumentenwachters indrukwekkende geveldoeken aan markante, monumentale gebouwen. Dit gebeurt in sommige gevallen zelfs abseilend, vanaf grote hoogte.

Monumentenwacht Drenthe organiseert deze spectaculaire aftrap vanaf de toren van de Magnuskerk in Anloo met behulp van de wethouder van gemeente Aa & Hunze.

Extra bijzonder, want de Magnuskerk is mogelijk de oudste kerk van Drenthe en sowieso de eerste abonnee van de Monumentenwacht in Drenthe! Ondertussen inspecteert stichting Monumentenwacht Drenthe al bijna 1.250 historische bouwwerken en groen erfgoed!

Toekomstgerichte aanpak
De Monumentenwacht staat na 50 jaar niet stil: er komen nieuwe monumenten, abonnees en nieuwe inspectie-instrumenten bij. Denk aan het inzetten van drones, warmtebeeldcamera’s en endoscopen. Bovendien inspecteert de Monumentenwacht sinds een aantal jaar niet alleen historische gebouwen, maar ook ander cultureel erfgoed zoals archeologische en groene monumenten. De basis blijft echter hetzelfde: monumenteneigenaren ondersteunen bij de duurzame instandhouding van ons cultureel erfgoed, ook voor toekomstige generaties.

“De monumentenwachter kijkt waar niemand komt”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA