'

Feb 21
DE WIJK - Bij Bibliotheek De Wijk (Postweg 43A) wordt donderdag om 14:30 uur de feestelijke opening gedaan van de damontmoeting van Fitter Brein. Iedereen, jong en oud, kan komen en gratis meedoen om het damspel leren en om andere uit te dagen voor een dampotje.

De damontmoeting is een gezellige activiteit om andere bewoners van De Wolden te ontmoeten. De spelregels worden door een wedstrijddammer uitgelegd. Daarnaast is het ook een terugkerende activiteit. De damontmoeting vindt namelijk elke laatste donderdag van de maand plaats. Alle aanwezigen ontvangen naast koffie of thee ook een lekker gebakje.

Fitter Brein is een project van Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), waarin het damspel wordt ingezet voor het stimuleren van mentale fitheid en sociale binding. Fitter Brein is al dit jaar begonnen in de gemeente De Wolden. In samenwerking met overheden en partners uit de zorg- en welzijnssector worden op diverse locaties regelmatig damontmoetingen georganiseerd.

Naast een competitieve denksport in georganiseerd verband, blijkt het damspel een eenvoudig te leren en daardoor laagdrempelig middel om mentaal fit te blijven en generaties met elkaar in contact te brengen. Zegt ook de bekende hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder. De ‘breinprofessor’ is een enthousiast ambassadeur van het Fitter Brein-project, zoals blijkt uit zijn pleidooi op de website, waar men ook voor verdere informatie terecht kan: www.fitterbrein.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA