'

Feb 23
DE WOLDEN - Vandaag traint Defensie met een compagnie van de luchtmobiele brigade uit Arnhem in en rondom de brandweerkazerne in Ruinerwold. Gisteren was dat bij de brandweerkazerne in De Wijk/Koekange. Hierbij wordt geprobeerd een complexe situatie te creëren. Gemeente De Wolden geeft ruimte aan deze oefening omdat zij het belangrijk vindt dat militairen realistisch kunnen trainen.

Op woensdagmiddag kwamen militairen met bootjes naar de kazerne Koekange/de Wijk. Vanmorgen reden militaire jeeps Ruinerwold binnen en kwamen militairen per helikopter aan. Op beide locaties begon de oefening met het ‘afgrendelen’ van de omgeving van de brandweerkazernes.

Dit gebeurde met ongeveer negen open legerjeeps met daarin bewapende militairen. In een straal van ongeveer 50-250 meter rondom het de kazerne werd de omgeving gecontroleerd op de aanwezigheid van ‘de vijand’. Als de situatie ‘veilig’ is, landt er in Ruinerwold op een stuk land in de buurt van de kazerne een transporthelikopter (chinook). Daaruit komen ongeveer 30 militairen. Zij ‘veroveren’ de kazerne. Hierbij zijn schoten hoorbaar zijn, maar wordt niets geraakt (losse flodders).

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA