'

Mrt 21
IJHORST/DE WIJK - Het kerkgebouw van de protestantse gemeente IJhorst – de Wijk bestaat tweehonderd jaar. Dat willen we graag vieren met zoveel mogelijk inwoners uit IJhorst en de Wijk.

Hiervoor hebben we een jubileum jaar in het leven geroepen waarin we elke maand een of meer evenementen willen organiseren. De opening zal plaatsvinden op 14 april, de datum van het plaatsen van de eerste steen in 1823. De opening wordt verricht door een nazaat van de eerste steenlegger, en in het programma is medewerking van Ria Westerhuis die uit eigen werk zal voordragen. Op 23 april is daarna het openingsconcert van het jaar door Wijkerkunst. Dit concert is gratis toegankelijk, wel vragen we bij de uitgang een bijdrage in de kosten.

Het programma bevat verder:
Op 10 of 17 juni, afhankelijk van het weer, schilderen onder leiding van Joke Plomp. Hiervoor is vooraf opgave nodig.
De maand juli is orgelmaand, onze organiste Fenna van der Weide heeft een aantal verschillende organisten gevraagd daar aan mee te werken.
1 juli 15 uur orgelconcert Mannes Hofsink
8 juli 15 uur concert voor twee instrumenten en vier handen:
Eeuwe Zijlstra en Fenna van der Weide
15 juli 15 uur orgelconcert door vier vrouwen:
Annet Menkveld, Thea Steenbergen, Janneke Oosterhuis en Fenna van der Weide
22 juli 15 uur orgelconcert door (oud)organisten:
Peter van de Beld. Gert Kiewiet, Rudi Kaldenberg en Leo Zeelenberg.

Naast de orgelconcerten kunt u ons ook in juli en augustus aantreffen bij de versierde wagens van de dorpsfeesten. Op 9 september is de kerk weer geopend op openmonumenten dag, waarbij voor de kinderen een kleedjesmarkt georganiseerd wordt. Ook zal – onder voorbehoud – het wagenspel Mina Koes opgevoerd worden bij de kerk.

Tot zover het programma in detail, verder komen nog een wandeling met Mink de Vries en uitleg over de grafsteen van de abt van Dickninge, er worden dorpsfilms vertoond van oud IJhorst en oud de wijk. En ook komt er. Nog een zangmiddag met voor elk wat wils – liederen en een afsluiting van het jaar door Apollo. De exacte datums en tijd worden in de volgende wekker vermeld.

Namens de commissie, Rick Germs

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA