'

Apr 1
DE WIJK - Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen? Op zaterdag 8 april zal dat duidelijk worden tijdens de gehaktballenwedstrijd in Dorpshuis De Wijk. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.

Gerard Inberg was vorig jaar de winnaar. Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ben je een expert in het maken van een lekkere gehaktbal, roemen je familie en vrienden jou om je overheerlijke gehaktballen of vindt je zelf dat jouw gehaktbal misschien wel de lekkerste gehaktbal is. Dan daagt de organisatie jou uit om aan de Wieker gehaktballenwedstrijd mee te doen.

Het mag een Oer Hollandse gehaktbal zijn of een multiculturele exotische gehaktbal. Een deskundige jury zal alle ‘ballen’ keuren. Ook het publiek mag proeven. Gerard Inberg won deze wedstrijd vorig jaar. En mag nog steeds de beste gehaktballenbakker van De Wijk noemen.

Alle deelnemers krijgen 500 gram gehakt uit de slagerij van Coop Dunnink. En hebben vervolgens een uur de tijd om daar vier gehaktballen van te braden. Uiteraard zijn het vaak de ingrediënten die de smaak bepalen. Voor de een is dat eieren, paneermeel en wat kruiden. Een ander houdt er geheim (familie) recept op na. De koks mogen dit zelf meenemen. Pannen zijn aanwezig, maar wie het liefst zijn eigen braadpan gebruikt mag deze ook meenemen.

De gehaktballenwedstrijd begint om 16.00 uur. Publiek is van harte welkom om te komen kijken en uiteraard te proeven. Opgave: (voor 3 april) via info@dorpshuisdewijk.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA