'

Mrt 24
RUINEN - Het was woensdag feest aan de Gierenplas in Ruinen. Waar Harm Tissingh (81) en Jantien Tissingh-Klomp (80) het Diamanten huwelijk vierden met kinderen en kleinkinderen. Ook burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam gezellig even een gebaksvorkje mee prikken.

foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Het echtpaar is beide geboren en getogen in Ansen. Ze kennen elkaar al hun hele leven, beiden zaten op Basisschool ’t Veurland. Waar nu Woonzorg Sanniek is gevestigd. Jantien: ‘We zeggen wel eens voor de grap, daar gaan we later weer wonen als we oud zijn!’.

Jong verkering
Ze kregen al op jonge leeftijd verkering. ‘Maar dat is ook een paar keer uit geweest hoor!’. Toen het echt serieuzere vormen begon aan te nemen besloten ze te gaan trouwen. Omdat het gemeentehuis in Ruinen werd verbouwd was de plechtigheid bij Café Restaurant Kuik. Hier werd ook het feest gegeven. ‘Het bordje volledige vergunning’ op de gevel herinnert daar nog aan grapt Harm.
Na de trouwdag gingen ze wonen en werken op de boerderij bij Harm zijn ouders. Waar ook de kinderen werden geboren. Twee zonen en een dochter. Hun oudste zoon Arent overleed vorig jaar november helaas. Daarnaast zijn ze nog trotste opa en oma van negen kleinkinderen.

Elfstedentocht
Harm mocht altijd graag schaatsen. Een hoogtepunt in zijn leven was de Elfstedentocht van ‘97’. Jantien: ‘Ik was lid, en Harm reed mee op mijn deelnamekaart. Dat kon toen nog! Een jaar later ontving ik een uitnodiging voor een reünie. Dan moet jij maar een rokje aan zei ik tegen Harm, die het verhaal lachend aan hoort. Daar zijn we maar niet naar toe gegaan dus!.

Omdat ze woonden en werkten op de boerderij zaten gezamenlijke vakanties er meestal niet in. Jantien ging de eerste keer zonder Harm naar Venezuela, waar een van de zoons woonde. ‘Ik moest dat wel even overleggen met hem. Harm zei; dat is prima, als je voor drie weken eten in huis haalt dan lukt het wel’. Later toen ze bedrijfshulp hadden geregeld gingen ze samen. En maakten ze nog vele mooie fietstochten o.a. bij de Donau, Bodensee en in Tirol.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA