'

Mei 2
IJHORST - De IJhorstermarkt geniet grote bekendheid in de wijde omgeving. De markt is een perfecte mix van antiek, brocante, vlo, braderie en warenmarkt. Dit jaar bestaat de markt alweer drieënvijftig jaar. Van de 1e zaterdag in april tot de 1e zaterdag van oktober van 08.00 tot 13.00 uur treft men vele kooplieden en particulieren die hun goederen en waren aan de man proberen te brengen. Zo zijn er onder andere standhouders met boeren kaas, droge worst, sieraden, kleding, fashion, lederwaren, tassen, boeken, prachtige brocante en nog veel meer. Er is altijd wel wat leuks te vinden. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Jan Dunning van J & J uit De Wijk is een bekend gezicht op de markt. Samen met zijn echtgenote Jeanet begon het voor hen ooit op de IJhorstermarkt. Ze verkopen van alles. Variërend van levensmiddelen tot luiers en wasmiddelen. Jan: ‘Er heerst altijd een goede en gezellige sfeer. Het publiek is heel divers van jong tot oud. Dat is ook het leuke aan deze markt’. Jeanet: ‘Mensen die iets te verkopen hebben kunnen zelf ook een kraam huren bij marktmeester Roland Visser. (06-24831603)

Wat misschien niet bij iedereen bekend is. Op de dag van de markt geldt is hele dorp zonegebied. Er wordt gecontroleerd bekeuringen zijn duur. Jan: ‘Maar geen nood, aan de rand van het dorp vlakbij de markt zijn volop parkeerplaatsen. De opbrengst hiervan gaat allemaal naar de clubkas van de verenigingen in het dorp. De markten zijn dit jaar nog op: 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA