'

Mei 10
RUINERWOLD - De touwtrekkers van TTV de Kastelein uit Ruinerwold zijn volop in voorbereiding om goed voor de dag te komen tijdens hun jaarlijkse thuiswedstrijd, meetellend voor het Drents kampioenschap touwtrekken. Op zaterdag 13 mei organiseert de plaatselijke touwtrekvereniging wederom een groot touwtrektoernooi op het terrein achter het karakteristieke café de Kastelein(uit Ruinerwold). Dit belooft wederom een ware krachtmeting te worden tussen de verschillende verenigingen uit voornamelijk Drenthe en Overijssel.

Al jarenlang vormt het weilandje achter het café, van zowel hoofsponsor als naamgever van de touwtrekvereniging, het strijdtoneel van deze( bij sommigen misschien als onbekend staande), team-krachtsport. Menigeen kent het touwtrekken misschien als een onderdeel van dorpsfeesten, maar deze sport kent dus ook een officiële wedstrijdvorm. Bij deze sport komt allerlei aspecten van sport samen. Zowel kracht, explosiviteit, taaiheid, maar ook techniek, duurvermogen en eenheid komen allemaal samen in deze aloude buitensport. (zelfs ooit een olympische sport geweest) De wedstijdvorm wordt georganiseerd door de overkoepelende touwtrekbond TTO-Drenthe. Onder de vlag van deze bond strijden zo’n 11 a 12 ploegen om het kampioenschap. Onze buurt is relatief goed vertegenwoordigd door ploegen uit: De Wijk/Staphorst(ploeg Wittink), Wapse en Ruinerwold.

Jarenlang weet de ploeg uit Ruinerwold mee te doen om de bovenste plaatsen in het kampioenschap. In het afgelopen decennium mocht de ploeg zich zelfs meerdere malen laten kronen tot kampioen. Maar vorig jaar was die eer weggelegd voor de ploeg van Wittink uit de Wijk/Staphorst. Hun sterke en constante optreden van vorig jaar, werd dus beloond met het kampioenschap van seizoen 2022 en die titel willen ze dit jaar natuurlijk graag prolongeren.

Het seizoen 2023 kende de start op 1 april, en na wedstrijden in Staphorst, Kallenkote en Annen, wordt de wedstrijd in Ruinerwold dus de 4e wedstrijd van het seizoen. Alles ligt nog open in deze competitie, en de strijders uit Ruinerwold hopen bij hun thuiswedstrijd een mooi resultaat neer te zetten. Toeschouwers zijn op die avond van harte welkom en wellicht een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze mooie sport. Aanvang 13 mei, 20.00 uur achter café de Kastelein (Ruinerwold)

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA