'

Mei 15
DRENTHE - Open Ateliers Dwingeloo viert het 10-jarig bestaan op zaterdag 20 mei om 11.00 uur in de geheel gerenoveerde Nicolaaskerk in Dwingeloo.
Bij deze feestelijke opening heten de deelnemende kunstenaars u van harte welkom.
Mieke Mulder, conservator Stedelijk Museum Meppel zal over kunst en de kunstenaars spreken. Arie de Muij, voorzitter Stichting Vrienden van de Sint Nicolaaskerk, voert het woord over de vernieuwde kerk.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rik Mbengue (orgel) en Rob Verheul (hangdrum).

Driemaal 10
De OAD bestaat niet alleen 10 jaar, er doen ook 10 kunstenaars mee en er zijn meer dan 10 disciplines te bewonderen in de ateliers. Een eerste indruk hiervan krijgt u bij de overzichtsexpositie in de kerk. Daar is de informatiestand en u kunt een flyer met plattegrond van de route meenemen. Deze is ook vanaf de website van de OAD te downloaden.
Tijdens de OAD weekenden is er in de kerk ook een gastexposant. Deze maand is dat Trinette Scheper, die zes jaar geleden haar schildersezel verruilde voor de naaimachine. Zij vervaardigt textielschilderijen die bestaan uit kleurrijke lapjes stof. Haar inspiratiebron zijn bloemen en mensen, ”gewoon omdat het mooi is”.

Route
De diverse ateliers, verspreid over het gebied van Dwingeloo, zijn tijdens het Open Ateliers weekend gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie over de kunstenaars vindt u op de website van OAD: openateliersdwingeloo.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA