'

Mei 28
REGIO - Vanaf 25 mei 2023 is de tentoonstelling ‘Het veranderend landschap’ opengesteld voor publiek. Fotograaf Sake Elzinga is gevraagd een serie foto’s te maken met de bedreigingen/aantastingen en veranderingen aan het Drentse landschap als uitgangspunt.

Foto: Sake Elzinga
De tentoonstelling bestaat uit 17 foto’s die met een formaat van 1 bij 1 meter langs een wandelroute door de Van Swietentuin in Frederiksoord zijn geplaatst. De fototentoonstelling is van september 2022 tot april 2023 te zien geweest op Landgoed Overcingel in Assen. Omdat het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen bij het onderwerp te betrekken is de tentoonstelling verhuisd naar Frederiksoord. Een veranderend landschap raakt ons allemaal.

Veranderend landschap
Wat is er nodig om de steeds grotere druk op het landschap te keren? Hoe herstellen we de kenmerkende landschappen en biodiversiteit? Dit soort vragen en het nadenken over mogelijke antwoorden wil Het Drentse Landschap bij een brede doelgroep oproepen. Om die reden is fotograaf Sake Elzinga gevraagd een serie foto’s te maken met de bedreigingen/aantastingen en veranderingen aan het Drentse landschap als uitgangspunt. Sake Elzinga heeft over een periode van één jaar aan dit project gewerkt. Een selectie uit dat werk is verwerkt in de tentoonstelling in de Van Swietentuin in Frederiksoord. Langs een rolstoelvriendelijke korte wandelroute zijn 17 foto’s geplaatst.
De tentoonstelling is op eigen gelegenheid te bezoeken met een toegangskaart voor de tuinen (Van Swietentuin en Fruithof). Tijdens openingstijden te koop bij Museum de Proefkolonie in Frederiksoord.

Van Swietentuin
De Van Swietentuin is een ideeëntuin voor aangepast tuinieren. De tuin is aangelegd op initiatief van de tuinbouwschool in Frederiksoord en is in juli 1987 geopend. Het motto van de tuinen is Tuinen zonder drempels. In verschillende voorbeeldtuinen kun je zien hoe je kun tuinieren wanneer je gehinderd wordt door een beperking. Zo kun je zonder te bukken in verhoogde plantenbakken bloemen, groenten of kruiden kweken. En zelfs als je in een rolstoel zit, kun je blijven tuinieren bij bakken waar je je rolstoel onder kunt rijden. In de tuin vind je verschillende voorbeeldtuinen voor diverse doelgroepen: tuinen voor rolstoelgebruikers, voor mensen die met een stok of een rollator lopen en een tuin voor blinden en slechtzienden.

Adresgegevens:
Museum de Proefkolonie, Majoor van Swietenlaan 1A Frederiksoord. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 – 17 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA