'

Mei 30
DE WIJK - Op het sfeervolle landgoed Dickninge vond afgelopen weekend het befaamde Pinksterconcours plaatst. Het concours, dat wedstrijden voor alle niveaus en leeftijden bood, had meer dan 1000 starts. Dankzij de inzet van ruim honderd vrijwilligers en de steun van vele sponsors kon het driedaagse evenement mogelijk gemaakt worden. Ruiters uit zowel Friesland als Twente maakten de reis naar de pittoreske plaats De Wijk in Zuidwest-Drenthe. Henk Kamerman, namens de organisatie, benadrukte dat ze erg blij waren met de nieuwe sponsors die dit jaar verwelkomd mochten worden.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl
Het concours hippique begon op vrijdag 26 mei met de spannende springrubrieken in verschillende klassen, variërend van 0.80 tot 1.00 meter. Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de Derby van De Wijk, een extra lang parcours met natuurlijke hindernissen.Op zaterdag 27 mei kwamen alle ponyklassen aan bod. Deelnemers hadden bovendien de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de finale van de Horka Cup springen, die later in Raalte plaats zou vinden. Ook werd op deze dag de Bixie gereden, waarbij de jongste jeugd op een speelse manier ervaring kon opdoen met het rijden op een pony tijdens een wedstrijd. De hindernissen waren voornamelijk symbolisch en niet hoog. Daarnaast waren er ook springrubrieken voor paarden, waarbij hindernissen van 1.10 en 1.20 meter overwonnen moesten worden. 's Middags stonden de rubrieken voor de De Wolden Cup op het programma, een regionale competitie voor 4- en 5-jarige paarden. Op zaterdag en pinkstermaandag vonden er tevens dressuurwedstrijden plaats.

Op zaterdagavond was het tijd voor ontspanning tijdens het 'Zaterdagavond Spektakel', een avondvullend programma met springen en muziek. Acht regionale rijverenigingen streden tegen elkaar in 'The battle of the sexes'.

Na een dag pauze ging het concours verder op pinkstermaandag, met als hoogtepunt de Grote Prijs voor de springruiters. Op de startlijst stonden bekende namen, waaronder Manon van der Sluis, Lennard de Boer en Lisa Broekert. Het paardenspringen werd afgewisseld met toprubrieken van de tuigpaarden. Dit jaar stond de tuigpaardencategorie 4 centraal, met voornamelijk regionale rijders en tuigpaarden van het Fries ras. Een hoogtepunt van deze dag was het kampioenschap Eenspan voor de Boerenwagen.Grote prijs en Prix du Vainqueur
Voor veel ruiters en amazones was het winnen van een rubriek in De Wijk een grote wens. Het evenement bood echter niet alleen spannende wedstrijden, maar ook vermaak voor jonge kinderen. Zij konden genieten van activiteiten, waaronder een springkussen, ponyrijden en hoefijzer verven. Het hoogtepunt van het concours was de Grote Prijs van De Wijk, die gewonnen werd door Michael Greeve. Hij ging ook naar huis met de Prix du Vainqueur. Daarnaast werd Albert Steenbergen geëerd door voorzitter Klaas Brouwer. Vanwege zijn 40 jaar toewijding aan onder andere de vereniging voor Volksvermaken en Viribus Unitis ontving hij een bronzen speldje van de KNHS als blijk van waardering voor zijn verdiensten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA