'

Sep 12
DRENTHE - De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven op woensdag 13 september het startsein voor Oktober Kindermaand. Iedere burgemeester doet dat op een school in zijn of haar gemeente.

Archieffoto: opening 2022 in Zuidwolde door burgemeester Inge Nieuwenhuizen
Oktober Kindermaand is een maand vol gratis culturele activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Gratis voorstellingen in theaters, workshops in musea en speurtochten door molens en de natuur. Doel van Oktober Kindermaand is kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur in Drenthe. De activiteiten vinden plaats op zaterdag en zondag.

Deelnemen aan creatieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeesters vertellen de kinderen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Tijdens het bezoek aan de school spelen ze met de leerlingen het spel ‘Cultureel de streep over’. De leerling die het spel wint wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeester en ontvangt het eerste programmaboekje. Na het startsein van de burgemeester kunnen kinderen en ouders een plekje reserveren voor de activiteiten.

Zo’n 90 culturele instellingen hebben dit jaar extra activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Er zijn kookworkshops in een aantal bibliotheken. Kinderen mogen een rijgkaars maken bij kaarsenmakerij Het tweede lichtje in Ruinerwold en het Dierentehuis in Beilen is speciaal geopend voor de workshop ‘Schilder een asieldier’.

Alle activiteiten staan in een programmaboekje dat op de scholen wordt uitgereikt. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten en in gemeentehuizen. De activiteiten zijn ook te vinden op www.kindermaand.nl.
Oktober Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA