'

Sep 18
DE WIJK - Het Smaakmakers Festival in De Wijk bleek op de nieuwe locatie opnieuw een groot succes. In voorgaande jaren vond het festival plaats nabij de Reest, op de grens van Drenthe en Overijssel. Dit jaar was deze prachtige locatie niet beschikbaar, dus moest er worden uitgeweken naar een andere plek.

Gelukkig stelde de familie Schoonvelde hun terrein aan de Commissieweg ter beschikking, dat eveneens prachtig was ingericht. De vele duizenden bezoekers wisten hun weg naar deze nieuwe locatie te vinden.

Met schitterend weer en duizenden goedgemutste bezoekers was de achtste editie van dit foodtruck festival de perfecte afsluiting van de zomer. Net als in voorgaande jaren draaide Smaakmakers om heerlijk eten en drinken uit diverse foodtrucks, geweldige live muziek, kunst & cultuur, en volop vermaak voor kinderen. De muziek was rustig, zodat bezoekers aan de tafels tussen de foodtrucks gezellig konden bijpraten. De foodtrucks boden een gevarieerd menu, variërend van wraps, Indonesische saté, Gado Gado, pasta, Kip Salsa, varkenshaaspuntjes in Japanse wijn, Griekse pita met gyros tot friet, gestoomde broodjes, braadworst, churros en ambachtelijk ijs. Patrick Paalman van PP Mangerie was er alle edities bij en was aan het begin van zondagavond volledig uitverkocht. ‘Het is de charme, de sfeer en de gezelligheid, en zo dicht bij huis. Alles komt hier samen’.Voorzitter Martijn Brander noemde het festival een overweldigend succes. ‘Dit overtrof onze stoutste dromen, een feestje voor jong en oud. Naar schatting zijn er dit weekend twaalfduizend bezoekers geweest, waar ze allemaal vandaan kwamen, ik weet het niet. Maar het was geweldig’. Bestuurslid Geert Moek voegde eraan toe: ‘Op zondag hebben we extra toiletvoorzieningen laten komen, met name voor de dames bleek de capaciteit te weinig op zaterdag. Dat was het enige kleine smetje misschien. Voor de rest is het super verlopen’.

Nieuw op het festival was de alcoholvrije bar met heerlijke mocktails, aangezien de organisatie zich had ingezet voor gematigd alcoholgebruik. Toch was het hier niet bijzonder druk. Muziekliefhebbers konden ook volop genieten van live optredens. Zaterdag stond de jonge Meppelse zangeres Anique op het programma, die onlangs haar debuutsingle "There with you" succesvol lanceerde. De afsluiter op zaterdag was Them Dirty Dimes, een Groningse band die hun inspiratie uit de jaren '20 haalde en deze mengde met moderne invloeden. Ze zorgden voor een goed gevulde dansvloer met swingende, nostalgische en altijd verrassende muziek. Zondag was het podium voor Maartje, een voormalige inwoner van De Wijk, bekend om haar scherpzinnige Nederlandstalige popmuziek. Haar voorliefde voor de Nederlandse taal was duidelijk te horen in haar doorleefde teksten, die toegankelijk en een tikkeltje ongewoon waren. Dit viel bijzonder in de smaak. Verder was er volop ruimte voor jonge, getalenteerde Drentse singer-songwriters.

De Speeltuin, een nieuw initiatief vanuit de muziekcommissie van het Smaakmakersfestival voor muzikanten, tekstschrijvers en theatermakers van alle leeftijden en ervaringsniveaus, bleek een groot succes. Na een paar jamsessies in het Dorpshuis in De Wijk vormde zich een band van lokale muzikanten. Drummer Justin Hendriks liet weten dat ze niet extra hadden gerepeteerd, dus het was zeker een beetje spannend. Toch speelden ze als een ervaren band, met veel gemak en enthousiasme. Het publiek genoot met volle teugen van deze blue georiënteerde set. Ook voor de jongsten was er van alles te doen, zoals knutselen, tekenen en schilderen. Maar het leukste was spelen in het stro.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA