'

Sep 22
ZUIDWOLDE - De bouw van het Huus veur Sport en Cultuur (HSC) in Zuidwolde schiet mooi op. Op dit moment is gemeente De Wolden nog eigenaar van het multifunctionele gebouw. In 2020 is afgesproken dat de Stichting die het HSC beheert voor ingebruikname van het gebouw eigenaar wordt.

Omdat de sporthal na de herfstvakantie al gedeeltelijk wordt gebruikt, staat deze overdracht van eigendom nu op 20 oktober a.s. gepland. Het gaat om een groot bedrag: €17,8 miljoen. Het college van De Wolden is hiermee akkoord. Als de gemeenteraad op 28 september a.s. ook instemt, is de Stichting HSC eind oktober de trotste eigenaar van het Huus.

Centrale ontmoetingsplek
In het multifunctionele gebouw hebben straks onder andere de oude gymzaal, sporthal, bibliotheek, Speel-o-Theek en ontmoetingscentrum De Boerhoorn hun plek gevonden. Er komt ook een theater waar tot 150 personen voorstelling kunnen bijwonen. Daarnaast biedt het Huus ruimte aan verschillende zalen en kantoren voor vergaderingen, flexwerken en bijeenkomsten. Het HSC wordt daarmee een centrale ontmoetingsplek en het middelpunt voor sportief, cultureel, sociaal en maatschappelijk De Wolden.

Planning verdere werkzaamheden
In december is de bouw helemaal klaar. Dan begint de inrichting en inhuizing. In januari is ook dat klaar en wordt het nieuwe gebouw volledig in gebruik genomen. Daarna kan de sloop van De Boerhoorn beginnen en wordt de buitenruimte om het pand ingericht met parkeerplaatsen, paden en beplanting. In de zomer van 2024, als binnen en buiten alles klaar is, komt er een grote opening.

Prijsvraag nieuwe naam
Het HSC - in de volksmond al vaak “Huus” genoemd - krijgt overigens nog een nieuwe naam. De Stichting heeft een prijsvraag uitgeschreven voor die nieuwe naam en roept inwoners van De Wolden op hierover mee te denken. Meedoen kan tot 1 november op https://hsc-zuidwolde.nl/naamwedstrijd/.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA