'

Nov 18
DE WIJK - De eerste gezamenlijke tentoonstelling van Kleindiervereniging De Wolden is vrijdagavond geopend door burgmeester Inge Nieuwenhuizen. Deze tentoonstelling, voorheen bekend als Pels en Pluim Zuidwolde, RKC Ruinen en DWO De Wijk, bracht een prachtige show van konijnen, sierduiven en siervogels en zelfs nog twee cavia’s bij elkaar.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl
Met bijna 100 leden richt de vereniging zich op de houderij en fokkerij van diverse diersoorten, waaronder hoenders, dwerghoenders, watervogels, konijnen, sierduiven en siervogels. Leden streven ernaar oude rassen en kleurslagen van deze dieren in stand te houden.De eerste gezamenlijke tentoonstelling trok veel belangstelling. Ongeveer 50 fokkers lieten tijdens dit jaarlijkse evenement hun dieren keuren door officiële keurmeesters. Deze keurmeesters beoordelen de dieren op verzorging en naleving van de standaard raseigenschappen. Ze geven punten en noteren eventuele verbeterpunten. Het dier dat volgens de keurmeesters het beste scoort, wordt tot kampioen van de tentoonstelling bekroond. Gezamenlijk brachten de fokkers bijna driehonderd kleindieren in, waarbij hoenders ontbraken vanwege de vogelgriepmaatregelen. Bert van Dijk, de secretaris van KV De Wolden, merkte op: "Vanwege de strenge regelgeving rust er al enige druk op de fokkers. Kooien moeten tegenwoordig voldoen aan minimale afmetingen, waardoor veel van onze eigen kooien te klein zijn en niet meer kunnen worden gebruikt."Onderscheiding
Diede Koops en Engbert Kalter werden onderscheiden door de bond van Kleindierliefhebbers voor het lidmaatschap van respectievelijk 40 en 50 jaar. Volgend jaar is de tentoonstelling in de sporthal in Zuidwolde.

Prijzen
Mooiste konijn - J. Linde.
Mooiste sierduif - Diego Kleiman. (jeugdlid)
Mooiste oorspronkelijke duif – H. Biemolt Mooiste collectie konijnen – J. Linde
Mooiste collectie sierduiven - M.J Zegeren

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA