'

Nov 19
DE WIJK - Het weer op zondag liet niet toe om comfortabel van de middag te genieten in het zonnetje, vooral gezien de 3e klasse C-wedstrijd in district Noord tussen Blauw Wit en Geel Zwart. Beide teams, die elkaar al jaren bekampen, zijn voorzichtig aan dit seizoen begonnen, en het lijkt erop dat ze hun bijdrage zullen leveren aan de verwachte spanning in deze nog jonge competitie. Was daar deze middag al iets van te merken?

Als je het altijd sterke Beilen op bezoek krijgt en te maken hebt met blessures bij enkele spelers, met name het gemis van de beide verdedigers aanvoerder Erwin Dekker en Stefan Pouwels, neemt de bezorgdheid bij de supporters toch wel toe! Ook de eerste 10 minuten maakten de bezorgdheid alleen maar erger. Maar zie daar! Dan staat ons Wacker op! In de 12e en 13e minuut slaan de blauwwitten genadeloos toe, eerst Joris Brouwer en een minuut later Milan Hogen Esch scoren. Wacker staat 2-0 voor. Met een geweldige vechtlust strijdt het team van Wacker om de 2-0 voorsprong vast te houden. Beilen weet voor de rust nog iets terug te doen tot 2-1, maar de spelers van Wacker (en ook hun supporters) kunnen met een gerust gevoel aan de warme thee of koffie beginnen.

Denk niet dat Beilen zich na de rust bij de 2-1 achterstand neerlegt. Integendeel! Ze zetten een flink offensief in, de druk op het Wacker-doel wordt heftiger en heftiger. Maar de geïmproviseerde achterhoede, samen met doelman Ward van Holsteijn, houdt zich schitterend staande. En Beilen? Ze nemen steeds meer risico, en dat opent de deuren voor Wacker! Met twee vloeiende aanvallen weten Joris Brouwer en de hardwerkende Koen van Luin de stand naar 4-1 te tillen. "Een beetje geflatteerd?" vroeg een neutrale toeschouwer aan mij. Misschien, maar als je zo goed gebruikmaakt van de zich voordoende kansen en je verdediging (waarin de teruggehaalde Maurice Bauderij een sublieme partij speelde) de "tent" zo goed gesloten houdt, verdient dit elftal maar één compliment: Klasse gedaan mannen en... verdiend! Volgende week speelt Wacker een uitwedstrijd tegen Ruinen.

Jan Tijink (supporter)

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA