'

Dec 5
In cliëntervaringsonderzoek Wmo 2022

DE WOLDEN - Een ruime meerderheid (82%) van de inwoners van De Wolden die gebruik maken van de Wmo zijn tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die zij krijgen. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek van de Wmo 2022.

Elk jaar vindt er een cliëntervaringsonderzoek plaats. De Wolden vindt het belangrijk om de ervaringen van inwoners met ondersteuning vanuit de Wmo regelmatig te monitoren. De ondervraagde inwoners zijn opnieuw tevreden over de Wmo ondersteuning. Doordat de ondersteuning aansluit bij de hulpvraag, kunnen inwoners zich beter redden en ervaren zij een betere kwaliteit van leven. Van de inwoners die hulp ontvangen werden er 929 aangeschreven voor een steekproef, waarop 484 reacties kwamen (52%).

De gemeente helpt vanuit de Wmo inwoners die dat nodig hebben met bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, vervoer, dagbesteding en hulpmiddelen. Wethouder zorg, Mark Turksma, is tevreden over de uitkomsten: “Het onderzoek laat zien dat de Wmo dienstverlening door onze klanten goed gewaardeerd wordt. Toch blijven we eraan werken om het verder nog te verbeteren. Zo blijft de bekendheid van de onafhankelijke cliëntondersteuning nog een punt van aandacht. Het is belangrijk dat de inwoners weten waar ze met hun vragen terecht kunnen.”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA