'

Feb 7
DRENTHE - Het Nieuwe Goed is op zoek naar fotografen, theatermakers, spoken word artiesten, dansers, mimespelers, rappers, producers, drummers, breakdancers en andere creatieve denkers uit Drenthe die met anderen een productie willen maken.


Tot 20 februari 2024 kunnen zij zich via erik@kunstencultuur.nl aanmelden voor een betaalde werkplaats in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Zeven deelnemers krijgen veertien dagen lang de mogelijkheid om het theater te benutten voor experimenten met verschillende kunstdisciplines.

Het Nieuwe Goed is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur die jonge kunstenaars in of uit Drenthe de kans wil geven interdisciplinair te werken en een productie te maken. De organisatie biedt een financiële vergoeding, ruimte in Theater De Tamboer en de expertise van professionals die de makers kunnen helpen met het realiseren van hun plannen.

Makers die zich aanmelden worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag. Ze leren dan niet alleen de ondersteunende organisatie kennen, maar maken ook kennis met elkaar. Aan het eind van de dag wordt een gezelschap geselecteerd. Wie passen bij elkaar? En wie hebben de potentie om iets waardevols toe te voegen aan het Drentse theaterlandschap?

Binnen Het Nieuwe Goed werken de geselecteerde makers van 3 april tot en met 23 mei 2024 elke woensdag en donderdag samen met regisseur Karel Hermans en andere professionals aan de productie. Op 23 mei wordt het eindresultaat gepresenteerd in Theater De Tamboer. Na deze presentatie speelt het gezelschap op 7 juni in Theater vanBerensteijn in Veendam en op 5 oktober in Theater De Winsinghhof in Roden. Naast het creatieve proces zoeken de makers ook naar manieren om nieuw publiek voor hun productie te interesseren.
Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Kunst & Cultuur www.kunstencultuur.nl/hng of stuur een mail naar erik@kunstencultuur.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA