'

Mei 13
DE WIJK - Het damesteam van Wacker is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Om dit te bereiken moesten ze eerst winnen van NKVV/Protos uit Steenwijksmoer, wat gelukt is. De dames uit De Wijk wonnen met 2-5, waarna het kampioenschap een feit was.

Bij terugkomst in het dorp maakte het team een rondrit op een platte kar en werd er flink feestgevierd. Zondag werden de dames na afloop van de wedstrijd tussen Wacker en Pesse gehuldigd. Ook trainer Nico Guchelaar en de leiders Robin Talen en Mark Brinkman werden in het zonnetje gezet. De bandleden van De Pieperts maakten het feestje compleet.Verslag wedstrijd
Het is geen nieuws als ik vertel dat het damesvoetbal in Nederland in opkomst is. Ook hier in De Wijk kunnen vrouwen sinds de jaren '90 in competitieverband voetballen. En dat doen ze met succes! Afgelopen zaterdag was het zover: het damesteam van Wacker kon kampioen worden. Een volgepakte bus met speelsters en supporters ging naar Steenwijksmoer waar voetbalvereniging PROTOs ("de eerste") de tegenstander was. En is het gelukt? Jazeker, en hoe!

In Steenwijksmoer behaalden de dames van Wacker een indrukwekkende 5-2 overwinning. Het was een spannende wedstrijd, ondanks dat Wacker duidelijk de sterkere partij was. Na wat zenuwachtige momenten brak Lieve Derksen de spanning met een prachtig schot: 0-1. Ondanks gemiste kansen hield de ploeg, geleid door Nico Guchelaar, Robin Talen, en Mark Brinkman, vol. Vlak voor rust zorgde Eefje Hooijer met een mooi schot voor de 0-2, wat de rust en het zelfvertrouwen terugbracht.

Na de pauze, waarin de temperatuur zelfs een drinkpauze noodzaakte, gingen de Wijker dames door en bevestigden hun status als terechte kampioen. Jasmijn Kuik maakte snel de 0-3, wat de wedstrijd in feite besliste. Wacker breidde de voorsprong uit naar 4-0 door Rowen Talen, terwijl PROTOs nog terugkwam tot 1-4. De doelpuntenmachine van Wacker draaide op volle toeren en het werd nog 1-5. PROTOs scoorde nog een keer voor een eindstand van 2-5.

Een prachtige overwinning en een kampioenschap dat uitbundig gevierd werd.
Jan Tijink (supporter)

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA