'

Mei 15
Help je mee de biodiversiteit in beeld te brengen?

DE WOLDEN - Word bermscout in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen! Doe kennis op over bermplanten en help mee om de biodiversiteit in De Wolden en Hoogeveen in beeld te brengen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder over de startbijeenkomst in het voorjaar van 2024.

Waarom hebben we je hulp nodig?
De gemeenten De Wolden en Hoogeveen maken werk van hun bermbeheer. Om dit nog beter te doen moeten bepaalde bermen eigenlijk regelmatig worden bekeken. Door nauwkeurig te weten waar in de Gemeenten De Wolden en Hoogeveen bepaalde plant- en diersoorten voorkomen kan het maaibeheer beter worden aangepast. We vinden het belangrijk en mooi dat inwoners zich betrokken voelen bij de keuzes die de gemeenten De Wolden en Hoogeveen maken en verbonden voelen met hun omgeving. Help je mee?

Bijeenkomst vrijdag 31 mei 2024
Met de gemeenten De Wolden & Hoogeveen, Landschapsbeheer Drenthe en Floron wordt een startbijeenkomst georganiseerd van het project Bermscouts. Op deze dag gaat het over het ecologisch bermbeheer in de Gemeenten De Wolden en Hoogeveen, wordt uitgelegd waarom monitoring zo belangrijk is en hoe jij hieraan kan bijdragen. De rest van de dag wordt besteed aan veldinstructies en excursies.
Het voorlopige programma
09:00 – 09:30 Inloop
09:30 – 09:45 Ecologisch bermbeheer in de Gemeente De Wolden & Hoogeveen
09:45 – 10:00 Monitoring van bermen, hoe kunt u meehelpen?
10:00 – 12:30 Veldinstructie: werken met de Nectarindex-methodiek
12:30 – 13:30 Pauze
13:30 – 16:00 Excursie bermplanten
16:00 Gezamenlijke afsluiting

Hoe kan ik me aanmelden?
Heb je belangstelling voor de startbijeenkomst, meld je dan aan voor 17 mei
a.s. via de e-mail bij Erwin Bruulsema van Landschapsbeheer Drenthe (e.bruulsema@lbdrenthe.nl). Graag naam, mailadres, telefoonnummer, gemeente, werkgroep en dieetwensen vermelden. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan stellen wij een reservelijst van geïnteresseerden op.
Je ontvangt enkele dagen voor aanvang meer informatie over de locatie en het
definitieve programma.
Vragen over de startbijeenkomst?
Neem dan contact op met Erwin Bruulsema (e.bruulsema@lbdrenthe.nl) of Edwin Dijkhuis (dijkhuis@floron.nl).

Bermscouts
Het doel van het project Bermscouts is om bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen
die in Drenthe aan de slag zijn, of gaan, met ecologisch beheer van bermen van kennis te voorzien en ondersteuning te bieden bij het meten van de effecten van het (maai)beheer op de plantengroei.
Voor meer informatie over het project Bermscouts verwijzen wij u graag door naar de projectpagina op Heel Drenthe Zoemt (www.heeldrenthezoemt.nl). Mocht je andere personen kennen die geïnteresseerd zijn in de aangeboden activiteiten, wees dan vrij om de uitnodiging te delen.
Graag tot ziens op de startbijeenkomst!

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA