'

Jul 7
ZUIDWOLDE - Op zondag 7 juli is het Faliebergbos in Zuidwolde het groene podium voor diverse artiesten en workshophouders tijdens het Falieberg Festival ‘Stikkels & Prikkels’, georganiseerd door Stichting Theaterkuil Falieberg en Stichting Tonckensdierenpark. Het wordt een dag vol theater, muziek, cabaret en workshops op het gebied van kunst en natuur.

Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is bedoeld voor jong tot oud. Het festival is gratis te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld; hiervoor is betalen contant of mobiel via een QR-code mogelijk.

Verbinding
De verbinding tussen de diverse cultuur- en natuur- en educatievormen, maar ook de verbinding tussen inwoners, jong en oud, Nederlandse of niet-Nederlandse achtergrond, staan centraal tijdens het festival. Het aanbod moet ieders zintuigen prikkelen. Daarom zijn er ook drankjes en hapjes verkrijgbaar, o.a. verzorgd door de interculturele vrouwengroep Babbelen bij een bakkie.

Festivalprogramma
Het festival heeft een kleinschalig en ongedwongen karakter, alles is vrij toegankelijk. Op de websites van Theaterkuil De Falieberg en Wiede Wold, en in het programmaboekje dat op 7 juli te verkrijgen is, staan alle aanvangstijden van de voorstellingen vermeld.

Een greep uit de optredens: Bert Hadders, klezmergroep Klets, popkoor Just Fun, een Oekraïense muziekgroep, Boerenblond, theater MEST. Totaal tien artiesten treden ieder 3 keer verspreid over de dag op. Een muzikale vertelvoorstelling van het Epos Ensemble is een van de hoogtepunten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De voorstelling is om 14.45 uur, bij de ingang van het bos vlak bij het Tonckenshuys/Dierenpark.
De hele dag zijn onder andere jongleur Siard Boerstra en living statues Erna Wissink en Cisca den Uijl op de route door het bos te vinden. Er worden doorlopend workshops gegeven, van het maken van maskers en een knikkerbaan van afval tot zeefdrukken en het ontdekken van stikkels en prikkels in het bos.

Het hele programma is vermeld op de websites www.theaterkuilfalieberg.nl en https://wiedewold.nl/falieberg-festival/. Ook worden de onderdelen uitgelicht op de Facebook- en Instagrampagina van de Theaterkuil en de Facebookpagina van Tonckensdierenpark.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA