'

Jul 20
ZUIDWOLDE - De “Boerderijenfietstocht maar dan anders” zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 31 juli 2024 vanuit Zuidwolde.

Foto: Kim Stellingwerf
Na een prachtige opkomst vorig jaar, hoopt de organisatie ook nu weer een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen.
De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

De Boerderijenfietstocht is dankzij de werkgroep Boerderijenfietstocht Zuidwolde ‘maar dan anders’, inmiddels een begrip in de regio. Anders dan de naam doet vermoeden is de fietstocht veel meer dan het bezoeken van boerenbedrijven. Behalve het prachtige landschap waar de route van ong. 40 km. u doorheen voert is er voor jong en oud van alles te beleven en de bekijken.
We fietsen dit jaar richting Staphorst waar we een bezoek brengen aan een museum waar we kunnen zien hoe er vroeger gewoond en geleefd werd in het dorp, de klederdracht en kerkgang wordt hierbij niet vergeten.

Daarnaast zullen we door het idyllische Reestdal fietsen waar we een uitkijktoren zullen bezoeken. Ook kunt u o.a. een bezoek brengen aan een provinciaals Drents monument; de beheersboerderij Pieperij van het Drents landschap en aan Wildeboer Infra en Agro.

Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen meedoen met de speciale kidsroute van 25 km. Er staat een mooie molen langs de route en de natuurvereniging neemt de kinderen mee op avontuur in de natuur. Ook zij kunnen een boerderij aandoen en het mooie speelgoed van Wildeboer buitenspeelgoed bewonderen.

Dit wil je toch niet missen? Een en ander is al uitgebreid toegelicht op de website: www.boerderijenfietstocht.nl
Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij het voetbalveld van vv IJhorst. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen. De prijs is € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 10,00 euro voor volwassenen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA