'

Jul 8
ZUIDWOLDE - Zondag 8 juli was het Faliebergbos in Zuidwolde het podium voor een drukbezocht theater- en muziekfestival. Het Falieberg Festival ‘Stikkels & Prikkels’ werd georganiseerd door Stichting Theaterkuil Falieberg in samenwerking met Stichting Tonckensdierenpark.

Foto's BS/Weblog-dewolden.nl
Het bestuur van de Theaterkuil wilde na de eerste succesvolle editie in 2017 graag weer eens een festival organiseren. Het Tonckensdierenpark deed voor de eerste keer meer, met onder meer een muzikale kindervoorstelling, een natuurfilm en diverse kunst- en natuurworkshops gericht op kinderen.

De organisatie schat in dat er ruim 1000 bezoekers op het eendaagse festival zijn afgekomen. Op vier plekken in het bos waren optredens van muzikanten, theatergroepen en een cabaretgroep bij te wonen. Ook op de routes tussen de podia kwamen de bezoekers theateracts en kunstenaars met workshops tegen. Een groot succes waren de zelfgemaakte hapjes van de interculturele vrouwengroep Babbelen bij een bakkie uit Zuidwolde, die gretig aftrek vonden.

Voorzitters Marjan Steenbergen van de Theaterkuil en Johan Sterken van het Tonckensdierenpark blikken zeer tevreden terug. ‘’Het was overweldigend, zowel de optredens en activiteiten als de publieke belangstelling. Veel enthousiaste reacties kwamen ook van de groep van zo’n 30 vrijwilligers die hielpen om de dag in goede banen te leiden. Daar doe je het als organisatie toch voor.’’ De bestuurders zijn ook blij met de steun van diverse plaatselijke ondernemers en de subsidieverstrekkers zijnde gemeente De Wolden, Wiede Wold, de Rabobank, NAM, BSP, het VSB fonds, stichting Reco en het Marius Tonckensfonds. ‘’Zonder hun bijdragen en betrokkenheid hadden we niet zo’n prachtig evenement kunnen organiseren.’’


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA