'

Apr 25
verslag Chiel Kooiker

RUINERWOLD - Op een prachtige paaszondag mocht Ruinerwold afreizen naar Emmer-Compascum om CEC aan puntverlies te helpen. Met een vrouw achter het stuur werd er wederom verkeerd gereden, maar hier is de selectie inmiddels aan gewend. Aangezien hier qua vertrektijd ook rekening mee wordt gehouden werd rond 13.00u het sportpark van CEC betreden.

Na een warming-up om aan de hitte te wennen stonden beide teams om 14.00u klaar voor de aftrap. De scheids was nog in het bezit van een ouderwetse gulden en hier wist Jesper de Wit wel raad mee, de toss werd gewonnen. CEC van slag en Ruinerwold deelde de eerste morale tik uit. Het eerste kwartier ging aardig gelijk op, Ruinerwold kreeg wat kansen. Na een half uur was het raak. Een corner van Edwin Tabak alias De Sjek werd half gebokst door de keeper en half met het oor gekopt door Rik. Hierdoor kwam de bal bij Patrick Dunnink alias Bunzink welke de bal op de zogehete pantoffel nam en binnenschoot, 0-1.

CEC was inmiddels heerlijk aan het schelden op elkaar, maar kreeg in de blessuretijd van de eerste helft alsnog de gelijkmaker. Een klutssituatie zorgde voor een simpele intikker, 1-1. Zuur voor Ruinerwold, maar niks aan de hand gewoon aan de thee. Na het bakkie ging het niet zo veel beter. CEC begon de 2e helft aan te dringen en besefte dat een overwinning een belangrijke stap naar de titel kon zijn. Ruinerwold was echter een paar keer gevaarlijk in de counter, maar Brinkman kreeg de bal er vandaag niet in. CEC bleef komen en de 400/500 supporters hadden het niet meer van spanning.

Het werd dan ook tijd voor CEC een zondebok te zoeken en deze werd in de persoon van de scheids gevonden. In de 92e minuut kwam een bal de 16 binnen en Jesper DW timede wat ongelukkig. Hij raakte de spits wat en deze ging natuurlijk als een stervende zwaan naar de grond. Hoewel heel CEC om een penalty schreeuwde, floot de scheids niet. Dit was voor CEC dan ook het teken geheel te ontploffen. De scheids stond inmiddels met in zijn rechterhand geel en linkerhand rood in de aanslag en wapperde er vrolijk op los. Inmiddels was er ook een supporter (?) met zonnebril welke de scheids verzocht bij hem te komen om hem lichamelijk te bewerken, hetgeen de scheids niet zag zitten. Jesper had zijn bijnaam Esco weer eens eer aangedaan en sprak dan ook van een nuttige overtreding. Aangezien heel CEC nog altijd met enorme pupillen in het gezicht stond te schreeuwen besloot de scheids voor 10 minuten te staken.

In de kleedkamer werd iedereen tot bedaren gebracht en na 10 minuten gingen de teams dan ook daadwerkelijk verder met 11 tegen 9. Trainer de Lange dacht echter dat de keeper ook rood had gekregen. De keeper had namelijk zijn shirt uitgetrokken, geen idee waarom, en kreeg hiervoor geel. De scheids had het echter zo druk met de kaarten dat hij per ongeluk rood gaf, wat hij later corrigeerde. Dit had de trainer echter niet gezien en vroeg dus waarom hij nog in het veld stond. Toen escaleerde het wederom en stonden er binnen no-time 3 bierpullen van kerels (supporters) om De Lange heen. Toen dit eindelijk wat kalmeerde was er nog de 90-jarige Gerrit in scootmobiel welke nog eens hellig werd en het veld in kwam om op de trainer in te rijden. Zijn scootmobiel had echter niet zo veel gang op het grasveld waardoor hij tijdig afgeremd kon worden. Hij kreeg desalniettemin consequent een gele kaart van de scheids. Het is overigens niet bekend of Gerrit op scherp stond.

Toen ein-de-lijk de laatste 1.5 minuut kon worden afgewerkt werd er niet meer gescoord en met 1-1 afgesloten. Het was een bijzondere wedstrijd, minstens zo bijzonder als het teamuitje van afgelopen vrijdag. Deze werd in Havelte afgewerkt d.m.v. klootschieten. Het werk van Alberto Stegeman werd voortgezet en een deel van de selectie ging op bezoek bij het Meeuwenveen complex. Hier werden zogenaamd 'conferenties' gegeven. Na allemaal mensen vaag te hebben zien dansen en andere dingen doen werd hier nogal aan getwijfeld en het bleek te gaan om New Tantra. Google dit gerust als u het niet kan laten, maar het heeft er alle schijn van dat Alberto nog werk te verrichten heeft.

Het was overigens een perfect geregeld uitje en na in Meppel te hebben afgesloten kon het tegen CEC dan ook niet mis gaan. Aankomende VRIJDAG moet het rood-witte leger weer aantreden, dit keer tegen Zwartemeer thuis, aanvang 20.00u. Er werd op vrijdag gespeeld aangezien ieders fysieke gesteldheid op de dag na koninginnedag mogelijk niet optimaal is. TOT VRIJDAG
Geplaatst door B S

Tweet This!

1 Trackbacks

  1. Weblog Staphorst

    Voetbal soms net oorlog
    Ruinerwold pakt punt in legendarische wedstrijd Een verslag om van te smullen, ik heb geen idee wie de schrijver is maar het leest lekker weg... Klik hier voor de publicatie.

1 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Jannie Kaper says:

    Wat een prachtig verslag om te lezen, scherp en vol humor. Ik volg het voetbal helemaal niet maar de verslagen van Chiel Kooiker ga ik wel lezen. Echt een schrijverstallent.

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA